Hezbollah a atacat Israel. Soldat ONU, ucis. Netanyahu: Nu ne testați!

Gruparaea teroristă libaneză Hezbollah a revendicat un atac în nordul Israelului în urma căruia șapte persoane, inclusiv soldați ai IDF (Forțele Israeliene de Apărărare), au fost rănite. IDF a răspuns militar la atacul Hezbollah, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe cei care caută să provoace statul cu una dintre cele mai puternice armate din lume: nu ne testați!

Un membru al misiunii ONU de menținere a păcii în sudul Libanului a fost ucis, miercuri, cel mai probabil din cauza conflictului militar de la granița Israelului cu Liban. 

IDF a confirmat ulterior că, pe lângă cei șapte soldați israelieni răniți, au existat și două decese.

Armata israeliană a anunțat miercuri că unul dintre vehiculele sale a fost atacat cu o rachetă anti-tanc în apropiere de Mount Dov și Shebaa Farms (vezi harta), o bucată de pământ disputată unde se întâlnesc granița Israelului, cea a Libanului și cea a Siriei.

Hezbollah a spus că atacul a fost lansat de Brigada Quneitra Martyr ca răspuns la atacul din urmă cu 10 zile al Israelului asupra unor ținte din Siria. Agenția turcă Anatolia transmite că Hezbollah și-a evacuat peste noapte facilitățile, înainte de atacul de la franiță. Hamas și Jihadul Islamic au salutat atacul.

Oficialii libanezi spun că IDF a replicat la atacul de la graniță cu 25 de obuze de artilierie.

Forțele aeriene ale Israelului au ucis săptămâna trecută șase luptători Hezbollah și un general iranian în cadrul unui atac asupra Înălțimilor Golan.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a spus inamicilor Israelului să ia drept exemplu campania militară din Gaza, de vara trecută, pentru a vedea magnitudinea răspunsului militar al forțelor israeliene.

"La acest moment, IDF răspunde la evenimentele din nord. Pentru oricine încearcă să ne provoace la granița nordică, le recomand să-și amintească ce s-a întâmplat acolo, nu departe de orașul Sderot, în Gaza. Hamas a încasat cea mai grea lovitură de la înființare, iar IDF este pregătit să acționeze puternic pe toate fronturile", a declarat Netanyahu.

Referințe: Deutsche Welle; ynetnews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel