Henry Kissinger susţine aderarea Ucrainei la NATO

HenryKissinger
HenryKissinger

Henry Kissinger a pledat marţi pentru un sprijin continuu pentru Ucraina până se ajunge la o încetare a focului. Fostul şef al diplomaţiei americane a declarat că sprijină aderarea acestei ţări la NATO, relatează AFP.

'Înainte de acest război, m-am opus ca Ucraina să devină membră a NATO, deoarece mă temeam ca aceasta să nu provoace exact procesul pe care îl vedem acum', a declarat Henry Kissinger prin videoconferinţă la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia.

'Dar acum, că acest proces a atins acest nivel, o Ucraină neutră în aceste condiţii nu ar mai avea sens', a subliniat Henry Kissinger, adăugând că 'aderarea Ucrainei la NATO ar fi un rezultat potrivit' odată ce conflictul va fi soluţionat.

Henry Kissinger, în vârsta de 99 de ani, a cerut totuşi să se facă totul pentru a preveni ca războiul 'să se transforme într-un război împotriva Rusiei' şi să se încerce menţinerea unui dialog cu Moscova pentru a-i oferi 'oportunitatea de a se alătura sistemului internaţional' odată ce pacea este încheiată.

'Statele Unite au sprijinit rezistenţa ucraineană şi ar trebui să continue acest sprijin şi dacă este necesar să-l intensifice pe plan militar până când se ajunge la o linie de încetare a focului sau acceptată în cadrul unor discuţii preliminare', a afirmat, de asemenea, Kissinger, care a deţinut funcţia de secretar de stat american în mandatul preşedintelui american Richard Nixon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel