Henri Mathias Berthelot, monument omagial în București

În memoria generalului Henri Mathias Berthelot, șeful misiunii militare franceze în România în Primul Război Mondial, Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale inaugurează monumentul de for public dedicat marelui militar francez.

Ceremonia oficială de dezvelire a statuii va avea loc pe data de 10 decembrie a.c., ora 13:00, la intersecția Străzii Gen. Mathias Berthelot cu Strada Luigi Cazzavilan, sector 1, București. Lucrarea figurativă, realizată din bronz de către artistul plastic Elena Nucă, îl înfățișează pe Generalul Berthelot în uniformă militară, atitudinea acestuia evocând rolul determinant pe care l-a avut în organizarea Armatei Române în Primul Război Mondial.

La manifestarea în cadrul căreia va fi inaugurat monumentul de for public "General Henri Mathias Berthelot" va participa Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul", unitate emblematică a Armatei României. Evenimentul este organizat în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel