Heiko Maas: Criza nucleară pune în pericol pacea mondială

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat că eforturile de realizare a dezarmării nucleare şi a neproliferării nucleare sunt în criză, relatează marţi agenţia DPA.

Este un pericol pentru pacea mondială. Trebuie să contracarăm această evoluţie negativă, a declarat Maas marţi în Suedia.

Şeful diplomaţiei germane se află la Stockholm pentru o reuniune cu peste zece state nenucleare, inclusiv Canada, Germania şi Japonia, într-o încercare de consolidare a sprijinului pentru dezarmarea nucleară.

Este bine că multe state care doresc menţinerea şi întărirea neproliferării nucleare s-au reunit astăzi la Stockholm , a mai spus Maas.

Potrivit ministrului suedez de externe, Margot Wallstrom, reuniunea de la Stockholm se va axa pe Tratatul de Neproliferare Nucleară (NPT), deoarece din el fac partea majoritatea ţărilor şi o conferinţă privind reevaluarea tratatului va avea loc anul viitor.

NPT este piatra de temelie a acţiunii internaţionale pentru dezarmare şi neproliferare nucleară, a declarat dna Wallstrom într-un comunicat.

Printre alte subiecte ce vor fi abordate în cadrul reuniunii de la Stockholm figurează sporirea transparenţei referitoare la arsenalele nucleare şi modul de reducere a riscului ca armele nucleare să fie desfăşurate.

Ţările invitate la reuniunea de la Stockholm sunt Argentina, Canada, Etiopia, Finlanda, Germania, Indonezia, Japonia, Iordania, Kazahstan, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Spania şi Elveţia.

Vezi și: Canada a interzis creșterea balenelor și delfinilor în captivitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel