Hayssam, cerere întrerupere a executării pedepsei. Decizia instanţei

Omar Hayssam
Omar Hayssam

Cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale are termen, joi, la Tribunalul Dâmboviţa.

Termenul iniţial era de 12 iunie, dar a fost preschimbat pentru 28 iunie pentru a fi înaintat un raport de expertiză către Comisia de Avizare şi Control al actelor medicale şi către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici în vederea avizării acestuia, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

La raport se va ataşa şi cererea formulată de apărătorul condamnatului la data de 15.05.2018 în care solicită răspuns din partea Comisiei superioară medico-legală, din cadrul INML Mina Minovici, la întrebările formulate. Emiterea unei adrese către Spitalul Universitar Bucureşti pentru a înainta la dosar raportul medical şi orice alte înscrisuri medicale întocmite pe numele pacientului Omar Hayssam, pentru a fi avute în vedere la obţinerea avizării raportului de expertiză A5/12445/2017, de către Comisia de Avizare şi Control al actelor medicale şi de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Amână cauza la data de 28.06.2018, se arată în decizia Tribunalului Dâmboviţa.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, chiar de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale.

Hayssam, condamnat în mai multe dosare

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.
Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.

Vezi şi: Traian Băsescu, întâlnire cu soția lui Omar Hayssam: „Motiv de disperare"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel