Harvey Weinstein pledează nevinovat în cazurile din Los Angeles. Riscă 140 de ani de închisoare

Facebook - HLN
Facebook - HLN

Harvey Weinstein a pledat nevinovat în fața acuzelor aduse de 5 victime din California. 

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, a pledat nevinovat în fața instanței din Los Angeles, care îl probează pentru acuzația de viol și agresiune sexuală. Acesta s-a prezentat în fața Curții într-un scaun rulant, după ce a fost extrădat din New York, unde efectuează o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani pentru fapte similare, scrie BBC

11 capete de acuzare

Weinstein, în vârstă de 69 de ani, stă în fața a 11 capete de acuzare în California, unde ar fi agresat 5 femei. Acesta continuă să pledeze nevinovat și spune că raporturile întreținute au fost consensuale. Se pare că întâmplările au avut loc în mai multe hoteluri din Beverly Hills și Los Angeles între anii 2004 și 2013. 

Acuzațiile sunt din cele mai grave și majoritatea implică faptul că femeile au fost forțate să aibă contact sexual cu Weinstein. Pe lângă acestea se adaugă restrângerea libertății și loviri și alte violențe. Dacă va fi condamnat, pedeapsa lui Weinstein ar putea ajunge la 140 de ani de închisoare. 

O apariție diferită de omul de pe covorul roșu

În fața instanței, Harvey Weinstein a apărut purtând un costum maron, specific deținuților și o mască. Acesta a vorbit doar ca să îi mulțumească judecătorului Sergio Tapia când acesta i-a urat „mult noroc”.

Un număr impresionant de 80 de femei l-au acuzat pe fostul producător de comportament nepotrivit și asalt, unele acuze datând din urmă cu câteva decade. 

Vezi și: Harvey Weinstein a contestat condamnarea la 23 de ani de închisoare. Îl acuză pe judecător de „mai multe erori”

Despăgubiri pentru victime

Plata pentru victimele sale va proveni din lichidarea companiei Weinstein Co., care a aplicat pentru faliment în 2018. Judecătorul specializat în astfel de cazuri a ignorat astfel obiecțiile unor acuzatoare, sub 20% dintre ele, care doreau să primească daunele complete pentru ce-au trăit.

Judecătoarea Mary Walrath a spus că, fără înțelegere, reclamanții ar fi primit „recuperare minimă sau deloc”. Weinstein Co. a fost înființat drept un studio independent de film, iar controversatul mogul hollywoodian a fost unul dintre co-fondatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel