EXCLUSIV  Hartmann: SUA și Israel pregătesc ”lovituri kinetice” Iranului

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Invitat la DC News, analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre abordarea pe care SUA și Israel o vor avea cu Iranul.

Având în vedere temerile privitoare la faptul că Iranul ar putea realiza bomba nucleară în următoarea perioadă, analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat, în exclusivitate pentru DC News, modul în care SUA și Israel vor acționa împotriva Teheranului:

„Dacă este să ne luăm după ultimele informații, este clar că Statele Unite și Israelul pregătesc o reacție fundamentală la adresa Iranului. Din informațiile scurse în presa occidentală, aceasta va presupune lovituri kinetice, militare, extrem de bine țintite.“, a precizat, la DC News, analistul H. D. Hartmann.

SUA: Iranul NU a făcut „propuneri contructive” în discuțiile legate de programul nuclear

Statele Unite au criticat autorităţile de la Teheran, apreciind că nu au făcut propuneri constructive în cursul negocierilor privind programul nuclear de la Viena, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Noul guvern iranian nu a venit la Viena cu propuneri constructive, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Europenii sunt dezamăgiți

Europenii şi-au exprimat vineri dezamăgirea şi îngrijorarea la câteva zile după reluarea, la Viena, a negocierilor privind dosarul nuclear iranian, potrivit unor înalţi diplomaţi din Franţa, Germania şi Regatul Unit.

Teheranul revine aproape asupra tuturor compromisurilor la care s-a ajuns cu dificultate în timpul primei runde de negocieri între aprilie şi iunie, au spus sursele citate.

Încheiat în 2015 între Republica Islamică şi şase mari puteri (SUA, Rusia, China, Franţa, Germania, Regatul Unit), acordul nuclear iranian a fost afectat în urma retragerii unilaterale a Statelor Unite în 2018 şi a restabilirii sancţiunilor.

În ripostă, Teheranul a renunţat la majoritatea angajamentelor sale. Negocierile de la Viena au ca scop revenirea la acord a Washingtonului, care participă indirect la discuţii.

Anglia și Israel se opun ascensiunii nucleare a Iranului

Regatul Unit și Israel vor „lucra noapte și zi” pentru a împiedica Iranul să devină o putere nucleară, au scris miniștrii de externe ai celor două țări într-un articol comun.

„Timpul trece, ceea ce sporește nevoia unei cooperări strânse cu partenerii și prietenii noștri pentru a contracara ambițiile Teheranului”, au scris duminică Liz Truss din Marea Britanie și omologul său israelian. Lapid, care este și premier de alternanță, a sosit la Londra în cadrul unei deplasări de două zile în Marea Britanie și Franța, cu o zi înainte de reluarea discuțiilor asupra programului nuclear al Iranului, la Viena.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a declarat inițial că țara sa este „foarte îngrijorată” că puterile mondiale vor elimina sancțiunile împotriva Iranului în schimbul unor plafoane insuficiente asupra programului său nuclear, în timp ce negociatorii se întrunesc astăzi la Viena, într-un ultim efort de a relansa acordul nuclear.

Unul dintre obiectivele principale ale lui Lapid de a vizita Regatul Unit și Franța este să se asigure că sancțiunile bancare împotriva Iranului rămân în vigoare, potrivit Channel 13.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel