EXCLUSIV  Harta Ucrainei în prima zi de război vs. acum. Grumaz, general locotenent în rezervă: Avem dovada că războiul nu se va termina curând

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Alexandru Grumaz, general locotenent în rezervă, a spus că războiul din Ucraina nu se va termina curând.

„Se pare că următorul pas va fi livrarea de avioane F15 sau F16 pentru ucraineni, ceea ce îmi spune că războiul nu se va termina curând”, a spus Alexandru Grumaz, general locotenent în rezervă, joi, la „Ce se întâmplă?”, emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu la DCNewsTV.

„Aș vrea să facem o comparație: cum arată harta Ucrainei în prima zi de război și cum arată acum, harta e de ieri, cea mai recentă după evoluțiile militare în curs”, a zis Răzvan Dumitrescu.

1. -imagine fara descriere- (harta_razboi_74314400.jpg)

„Donbas este aproape în întregime ocupat. În plus, este deschis coridorul terestru către Crimeea, ceea ce oferă Rusiei o chestiune unică, Marea Azov devine marea interioară a Rusiei”, a zis Alexandru Grumaz.

Întrebat, ulterior, cât de realiste sunt informațiile potrivit cărora ucrainenii vor recuceri teritoriile ocupate de ruși, Alexandru Grumaz, general locotenent în rezervă, a spus: „Nu se poate da un răspuns, pentru că nu știm la ora actuala care este forța de lovire a Ucrainei. Vom vedea numai după contraofensiva de la Herson. Până acum, am văzut că a fost încercuită o grupare rusească, deoarece au bombardat podurile și au tăiat legăturile dintre capul de pod făcut de ruși și gruparea principală de ofensivă a Rusiei. Deci, la ora actuală, este foarte greu de spus. La cât mă pricep și la cât am citit și văzut, eu nu cred că operațiunile vor duce la eliberarea completă a teritoriului Ucrainei, deși îmi doresc lucrul acesta”, a subliniat Alexandru Grumaz.

Războiul din Ucraina, mizele despre care nimeni nu vorbește. Alexandru Grumaz, general în rezervă

Citește și...

Ucraina va ajuta Europa „să reziste presiunii energetice ruse”

Ucraina se pregăteşte să-şi majoreze exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice" a Moscovei, a declarat, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

„Vom creşte exporturile noastre de energie electrică către consumatorii din Uniunea Europeană", a declarat Volodimir Zelensky în discursul său zilnic.

Aceste declaraţii au fost făcute la o zi după un acord al ţărilor membre ale Uniunii Europene de a reduce în mod coordonat consumul de gaze şi de a ajuta astfel Germania după o scădere drastică a livrărilor ruse.

Kievul şi europenii acuză Moscova ca foloseşte gazul ca armă economică şi politică.

„În pofida războiului, am asigurat integrarea în timp record a reţelelor ucrainene în sistemul european", a subliniat preşedintele ucrainean.

„Exporturile noastre ne permit nu numai să ne majorăm veniturile în valută, dar şi să-i ajutăm pe partenerii noştri să reziste presiunii energetice ruse. Vom face treptat din Ucraina o ţară garant al securităţii energetice a Europei", a continuat el.

Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a comentat distrugerea parţială a podului Antonovski din regiunea de sud Herson, ocupată de ruşi şi pe care armata de la Kiev încearcă să o elibereze.

„Toate podurile vor fi, desigur, reconstruite, dar de către noi", a declarat el, explicând că acest pod strategic pentru aprovizionarea armatei ruse a fost vizat pentru "a face ţăndări" planurile inamicului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel