Harry și Meghan provoacă un nou scandal care zguduie Casa Regală. DOCUMENTE care confirmă acuzații de rasism, primele reacții

Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au stârnit un adevărat scandal la Casa Regală după ce au afirmat că membri ai familiei regale au făcut comentarii rasiste despre culoarea pielii lui Archie, fiul lor. 

Se pare că membrii familiei regale care au făcut respectivele comentarii se temeau de felul în care monarhia va suporta un moştenitor cu o culoare diferită de restul familiei. Iar reacţiile au împărţit lumea întreagă în două, mai ales că declaraţiile au fost văzute ca un semn de rasism instituţional în monarhie. De cealaltă parte a baricadei s-au situat cei care cred că Harry şi Meghan au inventat totul. 

Săptămâna aceasta, însă, The Guardian a publicat mai multe documente din arhivele naţionale care arată că la Curtea Regală au fost interzişi imigranţii din minorităţi etnice. Aceştia nu au avut voie să aibă posturi în birourile din Buckingham Palace cel puţin până la finalul anilor 1960. Potrivit documentelor, citate de CNN, şeful biroului financiar al Reginei le-ar fi explicat angajaţilor că "nu este un lucru uzual angajarea unor imigranţi sau străini de culoare" în posturi de birou, dar aceştia pot fi angajaţi ca servitori. 

Oficialii de la Buckingham nu au spus clar când a luat sfârşit această politică, dar au transmis către CNN că "afirmaţii bazate pe conversaţii de acum 50 de ani nu ar trebui folosite pentru a induce concluzii despre evenimente din zilele noastre". 

Harry: Familia Regală, speriată că tabloidele s-ar putea întoarce împotriva lor

Tăcerea din partea Reginei şi a cercului său de apropiaţi pe acest subiect nu este o surpriză pentru nimeni, mai ales că se ştie că Regina Elisabeta a II-a este un monarh legat de tradiţii, care face rar declaraţii publice. Ea face parte dintr-o generaţie care considera că a rămâne tăcut pe un subiect este cel mai bun mod de a prezerva demnitatea coroanei. Iar strategia aceasta i-a fost benefică de-a lungul celor 69 de ani de domnie. 

Cu toate astea, tăcerea reprezintă o dezamăgire pentru masa de oameni care aşteaptă o schimbare din partea monarhiei. Iar acest lucru va fi cu atât mai greu pentru prinţul William, al doilea urmaş la tron, care a spus public, ca răspuns la acuzaţiile de rasism ale lui Harry şi Meghan, că "familia regală nu este rasistă". De altfel, se ştie că familia regală poate exista doar atât timp cât este susţinută de public. Iar într-un interviu pentru Oprah, prinţul Harry a declarat că membrii familiei regale sunt extrem de speriaţi de faptul că "tabloidele s-ar putea întoarce împotriva lor". Iar punctul de cotitură ar putea fi momentul în care publicul cere transparenţă şi responsabilitate, iar de la Palat nu vine niciun răspuns. 

"Spre deosebire de acuzaţiile de rasism lansate de Harry şi Meghan, practicile de angajare la Buckingham sunt uşor de dovedit. Şi nu pun monarhia într-o lumină favorabilă, mai ales dacă ne gândim că aceste practici au existat şi pe vremea vieţii primului urmaş la tron, prinţul Charles, despre care se presupune că este un monarh mai modern decât mama sa. Şi mai rău pentru monarhie, aceste dezvăluiri ar putea să le dea apă la moară celor care iau apărarea ducilor de Sussex. Dacă actualii membri ai familiei regale nu vor reacţiona la aceste politici rasiste, este chiar atât de neplauzibil ca tot ei să fi făcut comentarii rasiste despre bebeluşul lui Harry şi Meghan?", a declarat Catherine Haddon, expert constituţional. 

Prima femeie de culoare parlamentar al Marii Britanii a sărit în apărarea ducilor de Sussex 

Diane Abbott, prima femeie de culoare parlamentar al Marii Britanii, le ia apărarea lui Meghan şi Harry, după ce prinţul William a spus că familia regală nu este rasistă. 

"Trebuie să ne gândim că Meghan Markle a trecut prin episoade masive de hărţuire din partea media, atât fizic cât şi online. Prin asta am trecut şi eu, din cauza culorii pielii. Şi ştiu cum se simte. Înţeleg de ce Harry şi Meghan au simţit că trebuie să fugă. Personal, eu nu cred că Regina este rasistă. Este şeful unui Commonwealth multirasial. Nici prinţul Charles nu cred că este rasist, el mereu a fost preocupat de multiculturalitate, de diversitate. Dar nu numai despre ei este vorba, ci despre întreaga Casă Regală. Sunt sute de ajutoare, de sfătuitori, de secretari privaţi, şi nu cred că această Casă Regală este modernă în ceea ce priveşte gândirea despre rase şi nici nu cred că au putut accepta faptul că o femeie americană, de rasă mixtă, s-a măritat cu un membru al familiei regale", a declarat aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel