Harry și Meghan, efecte devastatoare pentru Casa Regală. Se vrea renunțarea la monarhie - SONDAJ îngrijorător

Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family

Un sondaj din Marea Britanie spulberă monarhia. 

Potrivit sondajului realizat de YouGov, tinerii din Marea Britanie nu mai cred că țara ar trebui să mențină monarhia și tot mai mulți își doresc ca țara să fie condusă de un președinte ales. 

Marea Britanie, sondajul care îngrijorează Casa Regală

Rezultatele acestuia sunt destul de îngrijorătoare, comparativ cu cele de acum doi ani. Atunci, 46% preferau monarhia, iar 26% doreau înlocuirea sa. Acum, în cel mai proaspăt sondaj, 41% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani consideră că ar trebui să existe un șef de stat ales, în timp ce 31% vor în continuare o Regină sau un Rege, potrivit Reuters

Dacă ne raportăm la populația generală, Regina Elisabeta și Familia Regală britanică pot sta încă liniștiți, pentru că 61% dintre oameni favorizează monarhia, în timp ce doar un sfert cred că ea ar trebui înlocuită. 

Familia Regală, o mulțime de momente dificile

În ultimele luni, Casa Regală britanică a avut de depășit mai multe momente de cumpănă, de la renunțarea Prințului Harry și a lui Meghan Markle la statutul de membri seniori și mutarea lor în SUA, acuzațiile și controversele pe care le-au stârnit odată cu interviul pentru Oprah Winfrey, iar mai problemele de sănătate ale Prințului Philip, Duce de Edinburgh și ulterior moartea sa la vârsta de 99 de ani.

Rata tot mai scăzută a încrederii oamenilor în monarhie

Sondajele anterioare au indicat diferența de mentalitate și preferințe între generații, cei tineri având opinii favorabile despre Harry și Meghan Markle, comparativ cu cei mai în vârstă, care-i condamnă și le cer să renunțe la titluri pentru a nu mai face de râs Casa Regală. 

Chiar dacă nu există pentru moment posibilitatea unui sfârșit al monarhiei, situația stârnește îngrijorare pentru membrii regali cu privire la sprijinul tot mai mic pe care-l obțin din partea tinerilor britanici. 

53% dintre cei cu vârsta între 25 - 49 de ani susțin monarhia, în scădere cu 5% față de sondajul similar din anul 2019. 

Dintre cei cu vârsta de peste 65 de ani, 81% susțin monarhia, cifră aproape neschimbată față de acum doi ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel