Hari Bucur-Marcu, expert în securitate. Putin ”și-a încheiat credibilitatea ca lider mondial”

PUTIN
PUTIN

Expertul în securitate Hari Bucur-Marcu susține că războiul ce a ajuns în a cincea zi este unul creat de ”delirul de la Kremlin”.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, a afirmat la B1 TV că asistăm la un ”război fără sens”, generat de un președinte care ”și-a încheiat credibilitatea ca lider mondial”, pe baza unor motive aiuristice și metaforice. 

”Avem parte de un exemplu de cum ar trebui să se poarte orice popor atunci când este agresat. Este o mobilizare exemplară, din punct de vedere militar sunt foarte bine pregătiți și mai ales sunt foarte bine conduși astfel încât să își concentreze forțele acolo unde este nevoie și acolo unde pot obține succesul în luptă. În fapt, ei trebuie să mai reziste încă o zi, după care se vor opri toate pentru că asistăm la un război fără sens, asta este problema cea mai serioasă. Oamenii mor, copiii mor, distrugerile, toate acestea nu au absolut nicio noimă. Nu există un motiv pentru care să se întâmple așa ceva, altul decât delirul de la Kremlin”, a declarat Hari Bucur-Marcu, la B1TV. 

Întrebat dacă va ceda Vladimir Putin așa de ușor, expertul a subliniat că nu este vorba de cedat. ”El și-a încheiat credibilitatea ca lider mondial și ca posesor de arme sofisticate din momentul în care a început această agresiune, fără nicio noimă. Măcar să fi explicat de ce o face. Nu știe nimeni ce este în mintea lui și ca urmare nici nu ne putem ca dintr-odată mintea asta să revină la normal. Dar nu asta este problema, ci faptul că întregul popor rus a început să sufere din cauza asta. Ieri a amenințat cu arma nucleară, ceea ce înseamnă sinuciderea poporului rus. Ori, el vine și face amenințări cu arma nucleară pentru că i se vorbește urât. 

”Sper să se obțină încetarea focului”

În privința discuțiilor de astăzi, dintre delegația ucraineană și cea rusă, Hari Marcu-Bucur susține că speră obținerea încetării focului. ”Sper să se obțină asta. Cum se va realiza pe teren este foarte greu de spus, pentru că sunt sute de asemenea încleștări pe aproape teritoriul Ucrainei, ceea ce creează foarte greu condiții de încetarea focului reale. (...) Aceasta este condiția obligatorie pentru a putea urma apoi negocieri pe alte teme. (...) În principiu, cam mâine s-ar epuiza, dacă vor continua să lupte (n.r. rușii) o vor face în condiții de sacrificiu”, a explicat expertul, care a adăugat că Putin a inventat niște motive pe care le-a formulat ”aiuristic și metaforic” pentru a invada Ucraina.  

Vezi și: Război Rusia - Ucraina, ziua 5. Cea mai cruntă noapte în Kiev. Comandantul apărării Kievului: Trupele ruseşti, demoralizate şi epuizate/ live text / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel