Harghita: Vânători de munte au donat sânge pentru asigurarea stocului necesar, în contextul vizitei Suveranului Pontif

Un număr de 40 de militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte 'General Virgil Bădulescu' din Miercurea Ciuc au donat sânge, vineri, în urma apelului făcut de conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, pentru asigurarea unui stoc suficient care să acopere nevoile pelerinilor care vor participa la Liturghia oficiată de Papa Francisc, dar şi la pelerinajul de Rusaliile Catolice, care va avea loc o săptămână mai târziu.

Recoltarea s-a făcut în cabinetul medical al brigăzii, acolo unde militarii au fost examinaţi de medicul Centrului de Transfuzii, după care au donat sânge. Potrivit ofiţerului responsabil cu informarea şi relaţiile publice al Brigăzii 61 Vânători de Munte 'General Virgil Bădulescu', Adrian Voinea, acţiunea s-a finalizat în aproximativ trei ore şi s-a derulat şi cu sprijinul cadrelor medicale ale unităţii. 'Cadrele medicale ale unităţii, împreună cu echipa condusă de domnul doctor Istvan Bachner, medic şef al centrului, s-au mobilizat şi au desfăşurat în bune condiţii această activitate, reuşind într-un timp scurt să recolteze sânge de la 40 de persoane', a precizat Adrian Voinea.

Acesta şi-a exprimat bucuria că militarii au putut ajuta la suplimentarea stocurilor de sânge şi a punctat faptul că este un gest de normalitate care speră să îi motiveze pe cât mai mulţi locuitori ai municipiului Miercurea Ciuc. 'Ne bucurăm că am avut ocazia de a contribui la suplimentarea rezervei de sânge a municipiului, atât de necesară în situaţii deosebite şi chiar vitală salvării de vieţi omeneşti.

Militarii au donat sânge în repetate rânduri, atât personal, din proprie iniţiativă, cât şi la solicitările prietenilor şi rudelor militarilor sau ale locuitorilor din Miercurea Ciuc. Sperăm ca gestul nostru, gest de normalitate şi de datorie civică, să motiveze un număr cât mai mare de locuitori ai municipiului să participe la această campanie lansată de Centrul de Transfuzie Sanguină Harghita, deoarece, după cum se ştie, permanent este nevoie de sânge. Gestul nostru poate salva vieţi. Donaţi sânge!', a mai spus Adrian Voinea.

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita a făcut recent un apel către locuitorii judeţului să doneze sânge, pentru a exista un stoc suficient, în contextul numărului mare de persoane care va fi prezent la Miercurea Ciuc în data de 1 iunie, când Papa Francisc va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc.

Un număr de 110.000 de persoane s-au înscris să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, dar organizatorii îi aşteaptă şi pe cei care nu s-au înregistrat şi cărora li s-a amenajat un sector separat. În a doua zi a vizitei sale apostolice în România, desfăşurată în perioada 31 mai - 2 iunie, Suveranul Pontif va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Europa de Est dedicate Fecioarei Maria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel