Harghita: Pistă de bob de vară, finanţată de Ministerul Turismului, inaugurată în staţiunea Borsec

O pistă de bob de vară, demontabilă, investiţie finanţată şi de la bugetul de stat, a fost inaugurată miercuri, la Borsec, în prezenţa oficialităţilor locale, judeţene şi reprezentanţilor Ministerului Turismului.

Primăria a reuşit finalizarea proiectului în mai puţin de şase luni de la semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Turismului, noua facilitate fiind foarte importantă pentru dezvoltarea turismului în Borsec.

"Această inaugurare este o bucurie foarte mare pentru comunitatea noastră. Am reuşit să predăm astăzi încă o investiţie care constituie un pas important în procesul de dezvoltare a staţiunii (...) Ceea ce este foarte important este că prin această realizare se vor putea atrage şi mai mulţi turişti în staţiune, şi putem să prelungim şederea acestora în localitate", a declarat primarul oraşului Borsec, Mik József, la festivitatea de deschidere, citat într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Primarul a explicat că ideea vine din Austria, unde există multe astfel de facilităţi.

La eveniment a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamér, care a lăudat eforturile depuse în ultimii ani de conducerea primăriei Borsec în dezvoltarea turismului din localitate.

"Este o zi specială pentru Borsec şi pentru judeţul Harghita. Această staţiune merită investiţii în turism, nu numai datorită renumelui, brandului său, ci şi din cauza determinării autorităţilor locale de a face paşii necesari în acest sens", a spus vicepreşedintele CJ Harghita.

La rândul său, deputatul UDMR Bende Sándor a apreciat investiţiile din Borsec realizate în ultimul deceniu.

În comunicatul Primăriei Borsec se arată că valoarea investiţiei de construire a pistei de bob de vară demontabilă se ridică la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Harghita ridicându-se la 400.000 lei.

Proiectul a presupus construcţia unui sistem de bob de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1500 de metri, pe locul unde în timpul iernii funcţionează pârtia de schi.

Pista de coborâre are 860 metri lungime şi cea de urcare 572 metri, diferenţa de nivel fiind de 125 metri.

Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent, prevăzut deja pentru pârtia de schi funcţională pe timpul sezonului rece.

Facilitatea este deschisă publicului zilnic între orele 14,00-17,00, sâmbăta şi duminica între orele 12,00-17,00. O cursă costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii.
Pe perioada iernii, pista de bob de vară nu va funcţiona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel