Harghita, gospodărie atacată de urs

Bogdan Cotigă / 20 aug 2018 / 22:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un urs a atacat gospodăria unor etnici maghiari din localitatea Făgețel, județul Harghita, și a produs daune, iar localnicii cer ajutorul statului.  

„Prezența ursului la Făgețel este un fapt obișnuit, până acum am reușit să-l alungăm însă la acest sfârșit de săptămână, sâmbătă ursul a omorât o vacă” – a deglarat păgubita, Tankó Erzsébet. De această dată atacul a avut loc în zona Valea Întunecată.

Având în vedere că Făgețelul aparține de localitatea Frumoasa, dauna a fost raportată aici și astfel, în momentul de față este așteptată deplasarea la fața locului  a comisiei de evaluare a daunei. Zona în cauză aparține de Ocolul Silvic Frumoasa, iar acesta ar trebui să solicite de la ministerul de resort îndepărtarea sau relocarea exemplarului de urs periculos.

„Solicit asociației locale de vânătoare să ceară autorizația de intervenție de la minister. Să nu permitem ca numărul de daune și victime omenești să se înmulțească! Prioritară trebuie să fie protejarea vieții omenești!”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În opinia președintelui consiliului județean, procesul anevoios cu privire la solicitările și despăgubirile daunelor se datorează birocrației, astfel datorită faptului că procedurile întârzie foarte mult, păgubiții adesea renunță la a raporta daunele.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24