Harghita: Tânăr rătăcit în pădure, găsit de jandarmi după aproximativ trei ore de căutări

Un tânăr de 18 ani, care s-a rătăcit în pădure, într-o zonă montană din judeţul Harghita, a fost găsit de jandarmi marţi dimineaţa, după aproximativ trei ore de căutări, intervenţia fiind îngreunată de ceaţă şi de întuneric. 

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, marţi dimineaţa, în jurul orei 4,00, s-a anunţat prin intermediul numărului de urgenţă 112 că un tânăr de 18 ani a plecat luni seara din oraşul Bălan spre Piatra Singuratică, din munţii Hăşmaş, pentru a se întâlni cu nişte prieteni, dar nu s-a mai întors şi nici nu a mai dat niciun semn.

Tânărul a fost apelat pe telefonul mobil de persoana care a anunţat dispariţia sa, dar nu a putut fi contactat. Echipajul de jandarmi montani a pornit în căutarea lui găsindu-l, după aproape trei ore, sub un brad, tânărul povestind că nu a mai putut să-şi continue urcarea din cauza ceţii, a întunericului, dar şi a faptului că a alunecat şi a fost la un pas să cadă într-o râpă.

'La nivelul inspectoratului s-a luat măsura alertării şi trimiterii în zonă a unui echipaj de jandarmerie montan, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, format din trei colegi, care să îl caute. Chiar dacă în zonă era o ceaţă densă, iar afară încă nu se luminase, jandarmii, pe baza informaţiilor furnizate de apelant şi a cunoaşterii zonei, au reuşit să-l găsească pe tânărul neîntors acasă, sub un brad, ghemuit şi înfrigurat, cu bateria de la telefon descărcată.

Acesta nu era echipat corespunzător pentru munte şi se afla undeva la jumătatea traseului montan 'Piatra Fierarilor' ce leagă oraşul Bălan de Piatra Singuratică. Din cele relatate de tânăr a reieşit faptul că el a plecat să se întâlnească cu nişte prieteni în seara zilei de 7 octombrie, ora 23,30, dar ar fi alunecat şi, din cauza ceţii şi a întunericului, a renunţat să-şi continue urcarea şi s-a adăpostit sub brad pentru a aştepta dimineaţa.

Din fericire, acesta s-a oprit din alunecare înainte să ajungă aproape de o râpă adâncă', a explicat, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu. Tânărul a fost coborât până la baza muntelui şi a fost încredinţat familiei. Jandarmii le reamintesc cetăţenilor că trebuie să se echipeze corespunzător înainte de a porni pe munte, mai ales că vremea s-a răcit considerabil, iar în zonele înalte a nins, şi că pot apela cu încredere la ajutorul autorităţilor atunci când se află în pericol, sunând la numărul de urgenţă 112, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel