HAOS la protestele din SUA. Chirieac: Nu exclud ca Trump să fie anchetat de către justiția americană și mi-e teamă că va fi tratat fără mănuși

Congresul SUA s-a întrunit miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat  în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat momentul istoric din SUA.

”Mandatul președintelui Trump încetează, indiferent de situație, pe 20 ianuarie. Președinte, în perioada fără președinte, este Nancy Pelosi din Camera Reprezentanților. Dânsa preia mandatul până se lămuresc lucrurile. Dar după întâmplările de astăzi, nu cred că se va mai ajunge aici. Probabil că vor valida candidatura lui Biden în Congres și gata! Trump va fi escortat din Casa Albă pe 20 ianuarie.

Faptul că Trump a zis în discurs că alegerile au fost fraudate și i-a îndemnat pe oameni să plece acasă, nu cred că este satisfăcător. Probabil vor fi anchete împotriva celor care au dus la această stare a cetățenilor care au intrat în clădirea Parlamentului american. Nu exclud ca președintele Trump să fie anchetat de către justiția americană și mi-e teamă că va fi tratat fără mănuși. După cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat astăzi, nu mi se pare deloc în favoarea președintelui Trump. Mai ales că un număr de parlamentari acceptaseră să conteste în Parlament rezultatul alegerilor. Au existat numeroase raportări oficiale și de presă în legătură cu votul prin corespondență. Acolo a anunțat Trump că se vor frauda alegerile și acolo s-au ridicat cele mai multe semne de întrebare. În același timp, sistemul american a fost ferm: nu există dovezi că au fost fraude”, a zis Bogdan Chirieac la România TV.

Impactul la nivel mondial

”Dacă noul președinte american nu are toată legitimitatea și nu are cum să o aibă ținând seama ce s-a întâmplat la înscăunarea sa, atunci pentru noi toți, cei care ne sprijinim pe America, fiind prima forță economică, militară, politică, nu are cum să fie bine. Asta înseamnă că abuzurile pot să reînceapă în România, că doar am avut războiul româno-român”, a mai zis analistul politic.

”Statul de drept va fi restaurat începând cu 20 ianuarie când Biden va deveni oficial președinte. Ce se întâmplă acum este în defavoarea lui Trump. Președinte va fi Biden. Sperăm că lucrurile vor intra în normal, dar ce s-a întâmplat astăzi... rămâne”, a adăugat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel