Haos la pașapoarte. Primele declaraţii de la MAI

pasapoarte_00583700
pasapoarte_00583700

Carmen Dan a convocat, miercuri, 16 august, o ședință cu directorul Direcției Generale de Pașapoarte (DGP), cu reprezentanții din teritoriu și prefectul Municipiului București pentru a analiza cauzele care au dus la blocajele din ultima perioadă de la oficiile de pașapoarte. După această şedinţă, purtătorul de cuvânt al MAI a susţinut o conferinţă de presă.

Aşadar, în cadrul conferinţei, Monica Dajbog a declarat: „Doamna ministru a cerut explicaţii în legătură cu situaţia creată în zilele de 13 şi 14 august, când o iniţiativă menită să vină în sprijinul cetăţenilor, a fost umbrită de probleme organizatorice. (...) Având în vedere numărul mare de programări pentru depunerea documentelor în vederea eliberării paşapoartelor, conducerea Direcţiei Generale de Paşapoarte a cerut prefecturilor din întreaga ţară să analizeze posibilitatea ca în zilele declarate libere să fie deschise ghişee. (...) În Bucureşti, la sediul din Pipera, accesul publicului s-a făcut cu o întârziere de aproximativ 15 minute, din cauza unor probleme de comunicare între conducerea celor două direcţii care îşi desfăşoară activitatea în respectiva clădire. Deşi problemele cu accesul au fost remediate într-un interval de 15 minute, acestea au fost de natură să creeze disconfort cetăţenilor, fapt pentru care directorii celor două direcţii îşi cer scuze în mod public."

De asemenea, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a spus că „doamna ministru a solicitat directorului DGP să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile care se confruntă cu un număr mare de cereri. Termenul este de două zile. Totodată, ministrul de Interne a solicitat Direcţiei Generale de Paşapoarte să prezinte, astăzi, o soluţie pentru reducerea aglomeraţiei din Pipera".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel