Ucraina: Liderul separatiștilor a demisionat. Haos în tabăra rebelilor

Liderul militar al separatiștilor pro-ruși din Ucraina, Igor Strelkov, a demisionat, în timp ce forțele guvernamentale continuă ofensiva în Est.

Liderul militar al așa-numitei Republici Populare a Donețkului și-a prezentat demisia în fața Secretarului pentru Apărare. Informații neconfirmate apărute în presă spuneau că Strelkov ar fi unul dintre separatiștii pro-ruși cu un rol determinant în doborârea zborului MH17.

Armata ucraineană continuă să avanseze în Estul Ucrainei. Fortăreața rebelilor din Luhank este complet încercuită de forțele Kievului. Liderul rebelilor din Luhansk, Valeri Bolotov, și-a dat și el demisia, invocând probleme de sănătate. Succesorul său este ministrul Apărării "Republicii Populare Luhansk", Igor Plotnizki,  conform faz.net.

Între timp, forțele guvernamentale au luat cu asediu și fortăreața separatiștilor din Donețk.

Președintele Vladimir Putin a declarat că este dispus să ia măsuri pentru a opri rapid vărsarea de sânge din Ucraina. În piețele financiare, declarația a fost interpretată drept un semn al dezescaladării. Liderul de la Kremlin a făcut această remarcă în cadrul unei vizite în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în toamnă. El a reiterat că peninsula este o parte inseparabilă a Rusiei, iar procesul alipirii este ireversibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel