HAOS în SUA. Oamenii lui Trump, investigați de FBI

AGERPRES
AGERPRES

FBI a anunțat că va ancheta pe susținătorii lui Donald Trump. Iată ce au făcut aceștia de a atras atenția serviciului de informații.

FBI a confirmat că investighează un incident în care un convoi de vehicule care arborau steaguri în sprijinul realegerii președintelui Donald Trump a înconjurat un autobuz turistic care transporta personalul campaniei pentru contracandidatul democrat la președinția Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pe o autostradă din Texas. Incidentul a avut loc vineri și a determinat echipa de campanie a lui Biden să anuleze cel puțin două dintre evenimentele sale din Texas, în timp ce democrații l-au acuzat pe președinte că îi încurajează pe susținători să se angajeze în acte de intimidare.

„FBI San Antonio este la curent cu incidentul și investighează”, a declarat agentul special Michelle Lee, o purtătoare de cuvânt a Biroului Federal de Investigații din San Antonio, într-un e-mail. „Nu sunt disponibile alte informații în acest moment.”

Trump, reacție virulentă

Ca răspuns la informațiile privitoare la ancheta FBI, Trump a scris pe Twitter că persoanele implicate în conducerea autobuzului de pe șosea erau „patrioți”.

Acuzații dure împotriva susținătorilor lui Trump

Un reprezentant al statului și un martor au spus că susținătorii lui Trump erau înarmați. "Trollii armați ai lui Trump care hărțuiesc Biden Bus pe I35, împing vehiculele și blochează traficul timp de 40 de minute", a scris reprezentantul statului Texas, Rafael Anchía, pe Twitter. 

Istoricul Eric Cervini, care a zburat în Texas, a postat un videoclip pe Instagram care arăta un lung șir de mașini, ornate cu materiale de campanie ale lui Trump, oprite de-a lungul autostrăzii, în așteptarea autobuzului Biden-Harris. „Acești susținători ai lui Trump, dintre care mulți erau înarmați, au înconjurat autobuzul pe autostradă și au încercat să-l alunge de pe drum”, a scris el, adăugând: „În calitate de istoric care a studiat ascensiunea celui de-al Treilea Reich, vă pot spune: așa moare o democrație ”.

Ambuscada, care a avut loc vineri, în timp ce autobuzul călătorea de la San Antonio la Austin pentru a încheia un tur de trei zile, a inclus un accident între un SUV și un camion, a confirmat poliția din San Marcos, deși încă nu era clar cine a cauzat coliziunea. Ofițerii de acolo au încercat să ofere o escortă de poliție pentru autobuzul Biden-Harris, dar nu au reușit să ajungă din urmă din cauza traficului, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel