Hans Klemm, declarații de la Cluj. Recomandarea ambasadorului

Hans Klemm
Hans Klemm

Hans Klemm recomandă administratorilor companiilor mici şi mijlocii să transfere către sectorul privat tehnologia dezvoltată în universităţi.

Prezent vineri la Cluj, la Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care are loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, diplomatul american consideră că acest tip de colaborare poate fi benefic pentru ambele părţi. El a explicat că SUA a creat, încă de acum 40 de ani, cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei de la universităţi către mediul privat.

'Vă încurajez să creaţi cadrul legal care să încurajeze transferul de tehnologie dezvoltat în campusuri universitare spre sectorul privat. Noi tehnologii sunt dezvoltate de firme private şi de universităţi publice. Acum 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii. Cel mai bun exemplu este Silicon Valley unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford. Se dezvoltă o nouă tehnologie la universitate, apoi se mută în sectorul privat pentru a putea fi comercializată mai uşor', a spus Hans Klemm.

Diplomatul american este de părere că economia unei ţări se bazează într-o mare proporţie pe IMM-uri, al căror succes se poate răsfrânge şi asupra ţării, motiv pentru care transparenţa actului decizional administrativ sau predictibilitatea sunt elemente cheie ale dezvoltării unui stat.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel