Hans G. Klemm, ambasador SUA în România. Bogdan Aurescu: România și-a dat acordul

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat nominalizarea făcută de președintele Barack Obama pentru funcția de ambasador SUA la București, în persoana lui Hans G. Klemm, diplomat cu vastă experiență.

Hans G. Klemm, nominalizat în funcţia de ambasador al SUA în România

"Salut nominalizarea diplomatului Hans G. Klemm ca nou ambasador SUA în România. Aștept să lucrăm împreună pentru consolidarea în continuarea a parteneriatului strategic SUA-România", a transmis șeful diplomației române pe Twitter.

Hans G. Klemm are nevoie de aprobarea comisia de specialitate a Senatului SUA pentru a ocupa postul de la București.

Ultimul ambasador american la București, Mark Gitenstein, a părăsit postul în decembrie 2012, fiind succedat pe rând de doi însărcinați cu afaceri. Numele României a rămas aproape doi ani și jumătate pe lista celor aproape 50 de state unde SUA nu au trimis încă un ambasador, procesul de numire fiind paralizat de divergențele politice dintre Administrația Obama și Senatul american.

Mutare surprinzătoare la Washington: Ungaria, înaintea României în Senatul SUA

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Aurescu a declarat că "MAE știa despre această nominalizare cu ceva timp în urmă, dar, conform procedurilor și așa cum am convenit cu partea americană, am păstrat confidențialitatea asupra persoanei nominalizate (...) Partea română și-a dat 'agreementul' pentru nominalizarea acestei persoane". 

Bogdan Aurescu a subliniat că Hans G. Klemm este diplomat de carieră, arătând că nu este întâmplătoare nominalizarea făcută de Washington în anul în care se împlinesc 135 de ani relații diplomatice SUA-România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel