Halloween în România. Mircea Badea a făcut o glumă la adresa "influencerițelor"

Mircea Badea / Captură Antena 3
Mircea Badea / Captură Antena 3

Halloween în România. Mircea Badea a făcut o glumă la adresa "influencerițelor".

Halloween, marcat pe 31 octombrie, a devenit o sărbătoare cunoscută în toată lumea. De câțiva ani, și românii o celebrează. 

Mircea Badea a spus, duminică seară, la emisiunea-pamflet "În gura presei" de la Antena3, că a văzut pe Instagram, de Halloween, atât imagini din străinătate, cât și din România. 

"Am văzut pe Instagram că în *străinezia*, toți erau desfigurați, țâșnea sângele, arătau toți tăiați cu drujba." "Dar și românașii... nu există *influencereasă* care să nu-și fi pus cuțite în cap!", a adăugat el. 

A urmat o glumă: "Multe dintre duduile astea, cred, n-ar trebui să se mai machieze de Halloween. Pur și simplu să se pozeze dimineața, la prima oră, când s-au trezit. E suficient, nu trebuie să depună atâta efort. Fă-ți poză de dimineață și pune-o pe Instagram! Halloween, baby!"

"Deci, s-a terminat cu prosteala asta de Halloween sau durează mai multe zile, e ca Black Friday?!", a întrebat apoi Mircea Badea.

Cum a luat naștere Halloween-ul 

De Halloween, copiii şi adulţii se deghizează, sună la uşile vecinilor şi le cer bomboane folosind expresia „Trick or treat" („Farsă sau dulciuri"). În ciuda numărului mare de oameni care o serbează, puțini sunt cei care știu cum a luat naștere această sărbătoare. Halloween-ul nu a luat naștere în Statele Unite, ci în vestul Europei. Ea derivă din sărbătoarea Samain, care se ţinea la sfârşitul toamnei şi marca intrarea într-un nou an. În Irlanda şi în Ţara Galilor, oamenii se temeau de noaptea de Samain, în timpul căreia spiritele malefice puteau să apară pentru a bântui lumea celor vii. Pentru a evita acele prezenţe „întunecate" şi pentru a îndepărta pericolul, vechii celţi aprindeau focuri în aer liber.

Tradiții și obiceiuri bizare de Halloween, AICI.

VEZI ȘI: Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel