Halep - Charlie Hebdo. Armata română din online, lovitură fără precedent

Simona Halep
Simona Halep

După caricatura cu Simona Halep, armata română din online a dat lovitura revistei Charlie Hebdo.

Oamenii au taxat dur imaginea pe care jurnalișii francezi au postat-o vizavi de campioana noastră. Deși în 2015, majoritatea românilor aveau pe Facebook mesajul ”Je suis Charlie Hebdo”, după atacul sângeros când au murit 12 persoane, acum se dezic de revistă. De această dată, românii ar trebui să fie și ”Je suis Simona Halep” pentru a le arăta francezilor că au greșit.

Românii s-au mobilizat exemplar și au lovit în pagina de Facebook a revistei, astfel că internauții au acordat o singură stea la recenzii, scăzându-i ratingul la 1,4 stele din 5. Mai mult decât atât, românii au publicat mesaje în care își arată furia vizavi de caricaturișii de la Charie Hebdo. Așadar, armata română din online este foarte puternică, lucru pe care l-au aflat astăzi și francezii după gestul revoltător făcut vizavi de sportiva noastră.

Celebra revistă franceză Charlie Hebdo o ironizează pe Simona Halep după câștigarea Roland Garros. Într-o caricatură, realizată de Felix, campioana noastră este prezentată cu trofeul în mâini strigând "Fier vechi, fier vechi".

Atac sângeros

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică în mare parte ilustrații (caricaturi și desene), dar și reportaje, articole controversate și glume. Având puternice vederi de stânga și anti-religioase, revista este caracterizată de poziția ei critică față de de islamism, catolicism, iudaism și extremismul de dreapta.

Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992. Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) și Stéphane Charbonnier (2009-2014).

Amenințată în mod repetat de fundamentaliștii islamiști, revista a răspuns la provocări menținându-și tonul satiric și punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris. Sediul vechi a fost incendiat la 2 noiembrie 2011. La 7 ianuarie 2015, în timpul unei ședințe de redacție, a fost atacat și noul sediu din Paris al săptămânalului satiric. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morți și 11 răniți, atacatorii fiind uciși după două zile de către forțele speciale ale poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel