Haine spălate la... bibliotecă. Facilitate în Suedia

Un oraş din Suedia le-a oferit rezidenţilor afectaţi de secetă posibilitatea de a-şi spăla hainele la biblioteca centrală.

Un oraş din Suedia le-a oferit vineri rezidenţilor afectaţi de seceta prelungită posibilitatea de a-şi spăla hainele la biblioteca centrală, potrivit DPA. Oferta este destinată persoanelor care nu sunt branşate la reţeaua municipală de apă, spune Tomas Klug, secretar general al municipalităţii din Svenljunga, în sud-vestul Suediei. O parte dintre cei 11.000 de rezidenţi folosesc apă din propriile fântâni pentru treburile casnice. Din cauza secetei, pânza freatică a scăzut, iar unii dintre rezidenţi nu mai au suficientă apă pentru a putea folosi maşinile de spălat, a precizat Klug pentru DPA. 

Biblioteca este dotată cu o maşină de spălat şi cu un uscător, pe care le foloseşte personalul de curăţenie, aşa că ne-am gândit că putem pune la dispoziţie aceste facilităţi, a adăugat oficialul citat. Vine în completarea unei oferte recente, care permite oamenilor rămaşi fără apă să facă duş la anumite centre ale municipalităţii, spune Klug. 

Acesta a adăugat că pânza freatică va mai rămâne scăzută pentru o perioadă. Biblioteca este deschisă în zilele săptămânii şi oferă, de asemenea, cărţi bune, se mai spune în comunicatul semnat de municipalitate. Rezidenţii care se confruntă cu scăderea pânzei freatice au fost, de asemenea, sfătuiţi să sape puţuri mai adânci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel