Haine contrafăcute cu etichete ale unor firme celebre, oprite la graniță. Ar fi costat un milion de euro / GALERIE FOTO

Peste 13.000 de haine contrafăcute cu etichete ale unor firme celebre, în valoare de un milion de euro, au fost oprite la graniță. 

 

Un român a vrut să aducă în țară haine contrafăcute cu etichete ale unor firme celebre care, dacă ar fi fost comercializate, ar fi costat un milion de euro. Descoperirea a fost făcută după ce, pentru că aveau suspiciuni că marfa este contrafăcută, polițiștii de frontieră au oprit TIR-ul care le aducea din Turcia.

Un comunicat al Poliției de Frontieră arată că 'poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor au descoperit, într-un automarfar sosit din Turcia, aproximativ 13.000 de articole vestimentare în valoare de aproximativ un milion de euro, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.'

Românul aducea textile din Turcia, pentru o firmă din țară 

Controlul specific a fost efectuat în data de 12.06.2021, în Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul DGV - Echipe Mobile, pe sensul de intrare în ţară.

Camionul înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un român de 50 de ani, transporta textile din Turcia, pentru o firmă din țară. 

Existând suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automărfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali.

'Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.', mai arată comunicatul.

Mii de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Calafat

De asemenea, pe 13 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, ascunse într-un camion încărcat cu schele metalice, 6.486 recipiente cu parfum, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 6.486 recipiente de parfum.

'Produsele de parfumerie, în valoare de aproximativ 1.945.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Calafat, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.', arată un alt comunicat al Poliției de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel