Hafez al-Assad, fiul lui Bashar al-Assad, încântat de România

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, s-a arătat încântat de România.

Participanţii la cea de-a 59 ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Cluj-Napoca, au vizitat miercuri, respectiv joi, împărţiţi în două grupuri, Alba Iulia, printre tineri aflându-se şi Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, care s-a arătat "încântat" de istoria locului şi de arhitectura din Cetatea Alba Carolina. 

Elevii au asistat la ceremonialul Gărzii Cetăţii Alba Carolina, despre care Hafez al-Assad a spus că i-a plăcut foarte mult. "Am citit lucruri frumoase (...), dar e cu totul altfel atunci când le vezi în realitate", a afirmat adolescentul. Tânărul a mai spus că i-au plăcut "locurile încărcate de istorie", precum şi cele două catedrale, de la partea culturală la partea arhitecturală, relatează Agerpres. 

Hafez al-Assad a afirmat că românii au fost foarte prietenoşi

Hafez al-Assad a afirmat că românii au fost "foarte prietenoşi, ospitalieri şi amabili" cu el. "Au fost cu adevăraţi minunaţi", a spus el. De altfel, tânărul a învăţat şi câteva cuvinte în limba română, respectiv 'Mulţumesc', 'Mult succes la examen la matematică', 'Cu plăcere', 'Zece', 'Cald', 'Rece'. Adolescentul a mărturisit că se află pentru a doua oară în România. "Când eram mai mic am fost la Bucureşti, dar nu-mi prea amintesc. Eram prea tânăr", a spus acesta. Aflat la cea de-a a treia participare la Olimpiada Internaţională de Matematică, băiatul a menţionat că învaţă în mod constant. 

"Nu te opreşti din pregătit. În momentul în care se termină una (o competiţie - n.r.), te apuci de pregătit pentru următoarea", a precizat el. Întrebat care este viaţa sa cotidiană, adolescentul a spus că citeşte foarte mult şi că face sport alături de prieteni. "Cel mai mult învăţ. O viaţă normală", a conchis fiul preşedintelui Siriei. 

Câteva sute de participanţi la Olimpiada de la Cluj-Napoca au vizitat miercuri Alba Iulia, iar alte sute, printre care şi Hafez al-Assad, în cursul zilei de joi. Pe durata celor două zile, în interiorul Cetăţii Alba Carolina au fost introduse restricţii rutiere. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat, în total, 615 concurenţi din 110 ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel