Hafez al-Assad, fiul lui Bashar al-Assad, încântat de România

Mihai Ciobanu / 12 iul 2018 / 18:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, s-a arătat încântat de România.

Participanţii la cea de-a 59 ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Cluj-Napoca, au vizitat miercuri, respectiv joi, împărţiţi în două grupuri, Alba Iulia, printre tineri aflându-se şi Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, care s-a arătat "încântat" de istoria locului şi de arhitectura din Cetatea Alba Carolina. 

Elevii au asistat la ceremonialul Gărzii Cetăţii Alba Carolina, despre care Hafez al-Assad a spus că i-a plăcut foarte mult. "Am citit lucruri frumoase (...), dar e cu totul altfel atunci când le vezi în realitate", a afirmat adolescentul. Tânărul a mai spus că i-au plăcut "locurile încărcate de istorie", precum şi cele două catedrale, de la partea culturală la partea arhitecturală, relatează Agerpres. 

Hafez al-Assad a afirmat că românii au fost foarte prietenoşi

Hafez al-Assad a afirmat că românii au fost "foarte prietenoşi, ospitalieri şi amabili" cu el. "Au fost cu adevăraţi minunaţi", a spus el. De altfel, tânărul a învăţat şi câteva cuvinte în limba română, respectiv 'Mulţumesc', 'Mult succes la examen la matematică', 'Cu plăcere', 'Zece', 'Cald', 'Rece'. Adolescentul a mărturisit că se află pentru a doua oară în România. "Când eram mai mic am fost la Bucureşti, dar nu-mi prea amintesc. Eram prea tânăr", a spus acesta. Aflat la cea de-a a treia participare la Olimpiada Internaţională de Matematică, băiatul a menţionat că învaţă în mod constant. 

"Nu te opreşti din pregătit. În momentul în care se termină una (o competiţie - n.r.), te apuci de pregătit pentru următoarea", a precizat el. Întrebat care este viaţa sa cotidiană, adolescentul a spus că citeşte foarte mult şi că face sport alături de prieteni. "Cel mai mult învăţ. O viaţă normală", a conchis fiul preşedintelui Siriei. 

Câteva sute de participanţi la Olimpiada de la Cluj-Napoca au vizitat miercuri Alba Iulia, iar alte sute, printre care şi Hafez al-Assad, în cursul zilei de joi. Pe durata celor două zile, în interiorul Cetăţii Alba Carolina au fost introduse restricţii rutiere. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat, în total, 615 concurenţi din 110 ţări. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22