Hady Amr, emisar al SUA, va merge în Orientul Mijlociu pentru a discuta cu liderii israelieni și palestinieni

Trupele israeliene sunt văzute în timpul ciocnirilor cu protestatarii palestinieni în centrul orașului Hebron din Cisiordania, 12 mai 2021.
Trupele israeliene sunt văzute în timpul ciocnirilor cu protestatarii palestinieni în centrul orașului Hebron din Cisiordania, 12 mai 2021.

SUA intervin în conflictul dintre israelieni și palestinieni. Hady Amr, înalt oficial al Departamentului de Stat al Statelor Unite, va merge în Orientul Mijlociu, unde va avea discuții cu liderii ambelor tabere în scopul opririi escaladării conflictului. Anunțul a fost făcut de șeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, care a făcut apel la Israel ”să evite victimele civile”.

Hady Amr este înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA însărcinat cu afaceri israeliene şi palestiniene. În numele președintelui Joe Biden, acesta va cere ”oprirea violenței”, a precizat Blinken. 

Secretarul de stat a condamnat, din nou, ”cu maximă fermitate” tirurile de rachete ale mişcării islamiste Hamas asupra Israelului, dar a subliniat că ”orice deces în rândul civililor este o tragedie” și că ”palestinienii au dreptul la securitate”. 

”Consider că Israelul are o sarcină suplimentară să încerce să facă tot posibilul pentru a evita victimele civile, chiar dacă ei au dreptul să îşi apere populaţia”, a adăugat Blinken. Acesta a catalogat imaginile cu copii palestinieni morţi ca fiind ”răvășitoare”.

Secretarul de stat a dat asigurări că SUA ”sunt pe deplin implicate pe lângă toate părţile, inclusiv pe lângă palestinieni”, dar nu precizat ce tip de contacte există cu liderii palestinieni.

”Cel mai important lucru în prezent este ca toate părţile să înceteze violenţa”, a insistat el.

Anunțul privind trimiterea emisarului american în Orientul Mijlociu vine în contextul criticilor privind atitudinea administraţiei lui Joe Biden, deseori acuzată că este în retragere în privinţa dosarului israeliano-palestinian, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel