Hadăr, după PROTESTUL de la Ministerul Muncii. Ce a decis cu Turcan

Anton Hadar  Foto: Crișan Andreescu
Anton Hadar Foto: Crișan Andreescu

Vicepreședintele Cartel Alfa, Anton Hadăr, a dat declarații după întâlnirea de la Ministerul Muncii cu Raluca Turcan.

„Cum România a împrumutat peste suta de miliarde de lei, nu s-ar găsi 1,5 miliarde să-i susținem și să treacă și ei (n.r., cei cu salariu minim) un pic mai sus, să câștige 100 de lei față de 41 lei?”, a spus Hadăr în legătura cu creșterea venitului minim garantat. „Și-a notat propunerea noastră și să vedem ce se va alege de propunere”.

Nu am convingerea că se va rezolva pentru că, de data aceasta, pixul este în mâna prim-ministrului, nu în mâna doamnei Raluca Turcan (n.r., ministrul Muncii). Domnia sa pare bine intenționată”, a continuat vicepreședintele Cartel Alfa și liderul Federației Sindicale Alma Mater.

Problema salarizării în educație

„De asemenea am întrebat ce se întâmplă cu salarizarea colegilor mei din educație, acea prevedere care ne ducea către anul viitor cu creșterea salariilor noastre, creștere stipulată în legea salarizării. A dat din umeri, semn că ne paște translatarea încă un an, dacă nu mai mulți, din păcate. I-am spus că sunt nemulțumiri serioase în ceea ce privește salariile noastre, mai ales în preuniversitar, dar și la noi în superior. Evident, sunt probleme acute”, a continuat el.

Ajutor pentru legea pensiilor

„Ne-am oferit serviciile în ceea ce privește sprijinirea Ministerului Muncii în privința rezolvării inechităților la legea pensiilor și a spus că va lua în seamă așa ceva”, a mai spus Anton Hadăr. „I-am spus să nu se întâmple exact cum a fost cu ultimul ministru care, în mod declarativ, a spus că mă va lua în seamă și niciodată nu m-a chemat la discuții. Noi suntem deschiși pentru a sprijini, dar și el să ne sprijine pe noi”,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel