EXCLUSIV  H.D.Hartmann: Papa Francisc va reașeza în matca sa naturală destinația finală a credinței

Grădina Maicii Domnului, așa cum a fost botezată România de către pontiful Ioan Paul al II-lea, primește, iată, astăzi, din nou, un urmaș al Sfântului Petru pe pământ.

Moștenitor al pietrei indicate de Isus, Fiul Domnului, Sfântul Părinte aduce cu el minunea celui care i-a dat și numele acestui pontificat.

Într-o peșteră, aflat în rugăciune, bogatul Francisc de Assiss, fiul împlinit material, va primi primul mesaj: ”Toate câte ai iubit și ai dorit pe lume va trebui să le dispretuiești și să le urăști. Când vei face așa, toate cele ce păreau dulci și suave îți vor părea amare și de nesuferit, și în toate cele ce la început îți vor fi dureroase și respingătoare, vei găsi bunătate și placere nesfârșite".

Pornit astfel în misiunea sa apostolică, fundamentala definiție a Bisiericii Catolice, adică pornit pe urmele primilor apostoli, Papa Francisc va reașeza în matca sa naturală destinația finală a credinței și credincioșilor lor.

România primește astăzi un mare apărător al celor mulți, al celor mai săraci, al celor neajutorați. Insuflând dreapta, dar ferma direcție, pontificatul lui Francisc ne reamintește că drumul Fiului a fost prin ură, răzbunare, batjocură și nemăsurată suferință.

Acelei lumi se adresează Pontiful din Grădina Maicii Domnului și cu mesajul pentru umanitatea, așa cum este ea, vine Părintele bisericii catolice și universale.

România urează bun venit, miile de oameni care au ieșit simplu pe străzile Bucureștilor aparținând de drept acestei imense iubiri, acestei permanente călătorii spre Dumnezeu. În aceste zile, peste o Românie istovită, se revarsă izvorul unui mesaj cristic și creștin ce obligă la mare responsabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel