EXCLUSIV  H.D. Hartmann, episod cu Nancy Pelosi: I-au interzis imediat. A ieșit un scandal diplomatic

Nancy Pelosi, speaker-ul Camerei SUA
Nancy Pelosi, speaker-ul Camerei SUA

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan și a amintit un episod mai vechi cu aceasta.

Vizita controversată a lui Pelosi, un critic de lungă durată al Guvernului chinez, a accentuat tensiunile dintre SUA și China care consideră insula autonomă ca fiind teritoriul său.

”Nancy Pelosi este unul dintre speakerii americani care nu știe să facă politică și nu a știut să facă politică vreodată. Reamintesc că Nancy Pelosi este tânăra, pe vremea aceea, membru al Congresului care s-a trezit pe zidul Chinei cu încă doi congressmani, într-o vizită semioficială, să desfășoare un mic banner pe care în chineză scria: Suntem alături de luptătorii pentru democrație. Bineînțeles, în acel moment, ofițerii de securitate care îi anturau delegația i-au interzis imediat, a ieșit un scandal diplomatic, tovarășa Pelosi n-a mai avut voie vreo 6 luni să vorbească de politica externă în Congresul American, pe vremea aceea speaker-ul Camerei trimițând-o în comisia de disciplină. Nu este o femeie cunoscută pentru subtilități politice”, a declarat H. D. Hartmann, în emisiunea Geostrategica, transmisă de DCNews TV.

 

Dar cine este Nancy Pelosi. Scurtă biografie

Pelosi și-a dezvoltat o reputație de politician inteligent și a crescut constant în cadrul partidului, devenind biciul minorității în 2002, scrie Britannica.

Mai târziu în acel an a fost aleasă lider al minorității și, când și-a preluat mandatul în 2003, a devenit prima femeie care a condus un partid în Congres. Folosind ceea ce ea a numit vocea ei de ”mamă a cinci copii”, Pelosi a început să susțină unitatea între diversele facțiuni din cadrul partidului său, îmbrățișând conservatorii și moderații.

Totuși, Pelosi a continuat să voteze în mod constant în favoarea unor cauze liberale precum controlul armelor și dreptul la avort, s-a opus reformei bunăstării și a votat împotriva războiului din Irak .

Pe președintele  George W. Bush  ea l-a caracterizat odată drept un ”lider incompetent”. 

După ce democratul Barack Obama și-a asumat președinția în 2009, Pelosi a fost un susținător vocal al multor dintre politicile sale, ajutând la promovarea pachetului său de stimulare de 787 de miliarde de dolari în februarie 2009 prin Congres și jucând un rol esențial în efortul de mai mult de un an de a asigura sănătatea. 

În ianuarie 2019 a fost aleasă oficial speaker, devenind prima persoană în mai bine de 60 de ani care a îndeplinit mandate neconsecutive în această funcție. Abilitățile politice ale lui Pelosi au fost, de asemenea, expuse în timp ce ea s-a confruntat cu o ”închidere guvernamentală” care a început la sfârșitul lunii decembrie.

În discuție a fost finanțarea unui zid de frontieră, unul dintre angajamentele cheie ale lui Trump de campanie. Pelosi și-a unit partidul în opoziție cu președintele, care a promis că va menține Guvernul închis până când va primi miliarde pentru zidul propus.

Invocând preocupări de securitate, Pelosi a refuzat să-i permită lui Trump să țină discursul anual privind starea Uniuniiîn camerele Camerei în timp ce Guvernul era închis.

La sfârșitul lunii ianuarie, Trump a acceptat în sfârșit să pună capăt închiderii, care a fost cea mai lungă până în prezent, chiar dacă nu a reușit să asigure finanțarea necesară. Pelosi a atras laude în special pentru gestionarea ei a situației.

La alegerile din 2020, Trump a fost învins de Biden, candidatul democrat la președinție, iar democrații au menținut o majoritate slabă în Parlament. Pelosi a fost ales pentru un alt mandat ca speaker în 2021.

În august 2022, Pelosi a devenit cel mai înalt oficial ales american care a vizitat Taiwan în aproximativ 25 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel