EXCLUSIV  H.D. Hartmann: De ce a devenit Forumul Davos atât de puternic / video

Davos
Davos

H.D. Hartmann a spus de ce Forumul de la Davos a început să fie atât de important la nivel mondial.

Analistul a zis că Forumul de la Davos a luat avânt odată cu îmbătrânirea fondatorului celebrului Forum Crans Montana.

„Forumul de la Davos a crescut în importanță datorită dispariției tăticului Forumului Crans Montana. Printre românii care au fost la Crans Montana se numără Mugur Isărescu și Adrian Năstase. Odată cu îmbătrânirea fondatorului Crans Montana, care s-a mutat într-una din insulele grecești, a crescut în importanță Davos. Pe vremuri, cele două mari evenimente erau Forumul Crans Montana și Conferința de Securitate de la München. Crans Montana s-a oprit pentru că fondatorul a îmbătrânit și s-a retras în insulele grecești”, a zis H.D. Hartman la DC News.

„Să nu uităm că la Crans Montana s-a lansat Viktor Orban cu prima sa cuvântare de politică externă. Era bursier Soros”, a mai spus analistul.

Și Ion Iliescu a participat, de mai multe ori, la Forumul Crans Montana.

Începând cu anul 1991, președintele a participat la multe reuniuni ale acestui Forum, atât la Crans Montana (în Elveția), cât și la reuniunile din alte locuri: cele din Atena, Malta, Casablanca, Monaco.

În 1994 a avut loc o Sesiune a Forumului Crans Montana la București, cu o participare numeroasă și care s-a remarcat, mai ales, prin întâlnirea pe care a prilejuit-o între Shimon Perez (atunci, ministru de externe al Israelului) şi Yasser Arafat (liderul Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei) – care a fost urmată de procesul care a dus la constituirea Autorității Palestiniene.

 

 

VEZI ȘI: H.D. Hartmann: E singurul român invitat la Davos / video - https://www.dcnews.ro/h-d-hartmann-e-singurul-roman-invitat-la-davos-video_902509.html

Întâlnirea anuală din luna ianuarie, desfăşurată în cea mai înaltă staţiune din Elveţia, Davos, reprezintă evenimentul de referinţă al fundaţiei elveţiene Forumul Economic Mondial (WEF). Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum), potrivit site-ului oficial al WEF -www.weforum.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel