Guvernul va adopta un nou proiect de lege măreț, anunță Grindeanu

Guvernul va adopta un proiect de lege pentru proiectele strategice pe infrastructură, energie şi apărare, a anunțat joi premierul Grindeanu.
 
 
Premierul Sorin Grindeanu a anunţat joi că există un proiect de lege, care urmează să fie adoptat, privind proiectele strategice pe infrastructură, energie şi apărare, pentru a simplifica aspectele care ţin de licitaţii şi implementarea acestora. 

„Este un proiect de lege pe care vrem să-l adoptăm - şi despre care s-a mai vorbit - pentru proiectele strategice, pentru că vrem să simplificăm foarte mult, în acord cu cerinţele Comisiei Europene, tot ceea ce ţine de achiziţii şi de implementarea acestor proiecte strategice pe trei mari domenii: infrastructură, energie şi apărare. Sunt lucruri, dacă vorbim de infrastructură, unde de prea multe ori s-a pierdut prea mult timp”, a afirmat şeful Executivului într-un interviu la România TV, potrivit Agerpres.

[citeste si] 

El a precizat că în următoarea lună speră că vor putea începe lucrările pe autostrada Piteşti-Sibiu, pe lotul 1 şi pe lotul 5, „să începem acele faze care trenează”, aici fiind vorba despre închiderea Culoarului IV European, care are finanţare pe fonduri europene. 

De asemenea, premierul a spus că se lucrează pe autostrada Lugoj-Deva şi anul acesta vor fi date spre utilizare unele tronsoane, dar nu tot drumul.

VOTEAZA ARTICOLUL
+5
HOROSCOP, vineri, 28 aprilie 2017

27 apr, 17:09

Array ( [id] => 541172 [title] => HOROSCOP, vineri, 28 aprilie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Balanță

Atmosfera din camin este cam apasatoare, ori din cauza unui musafir nepoftit care strica tot prin prezenta sa, ori din cauza unor defectiuni casnice de care chiar nu aveai timp in acest moment. E enervant sa umbli acum dupa depanatori, instalatori sau administrator ca sa repari cine stie ce neplaceri tehnice, dar chiar nu poti evita astfel de momente. Totul va reveni la normal destul de repede, dar, pe moment, totul pare un chin iar relatiile dintre membrii familiei se tensioneaza.

Scorpion

Joci un rol major in colectivul din care faci parte, pentru ca lumea iti recunoaste suprematia in anumite domenii si asteapta de la tine o decizie. Tu vezi lucrurile dintr-un alt unghi decat restul lumii, esti bine documentat, ai mintea limpede, dar mai ales detii informatiile necesare pentru a extrage concluzia potrivita. Ai experienta bogata in acest sens, deci esti cel mai in masura sa-si dea cu parerea. Multi asteapta de la tine decizia finala, pentru ca toti sunt convinsi ca tu vezi lucrurile clar, matur, rational, si vei oferi tuturor cel mai bun sfat! Multi au de invatat din siguranta de sine de care dai dovada, din seriozitatea cu care tratezi lucrurile si maturitatea pe care o inspiri.

Săgetător

Inima ta e inca atasata de un eveniment din trecut pe care nu-l poti uita. Fie ca e vorba de un moment de fericire deplina din care inca iti mai extragi energia, fie ca e o amintire trista care te macina, tot te intorci cu gandul in acele vremuri. Ar fi bine sa iei cumva taurul de coarne si sa rezolvi treburile cu trecutul, sa asezi lucrurile pe fagas normal si sa treci mai departe. Nu are rost nici sa traiesti mereu in trecut, nici sa te raportezi permanent la vremuri de demult, din care oricum ai extras deja toate invatamintele. Poate ca te macina regrete, poate doar doruri din alte timpuri, dar lucrurile cele mai importante se intampla in prezent: concentreaza-te asupra lor!

Capricorn

Trebuie sa pleci neaparat la drum pentru a rezolva o problema undeva departe de casa. E nevoie de tine la fata locului pentru ca privesti lucrurile logic, impartial, fara implicare emotionala. Tocmai de aceea se apeleaza la aceste calitati ale tale, pentru ca se stie ca poti face lumina in problema respectiva. Te intorci acasa satisfacut ca ai putut fi de folos si ca ai putut transmite ceva din experienta ta si celor care au avut nevoie de tine acolo, departe.

Vărsător

Orice activitate intelectuala ti se potriveste de minune, pentru ca mintea iti merge brici si vii intotdeauna cu cele mai potrivite solutii. Ai raspuns la orice intrebare, rezolvare la orice problema si informatia potrivita pentru orice situatie, ca atare multa lume te va cauta acum pentru a te intreba cate-n luna si-n stele. Poti excela in arta conversatiei sau in domenii in care cuvantul este primordial: presa, vanzari, invatamant, consultanta, pentru ca manevrezi perfect instrumentele cheie din aceste planuri: memorie buna, exprimare concisa, solutii eficiente.

Pești

Visezi sa fii acceptat intr-un mediu pe care tu il privesti cu profund respect si admiratie, dar inca nu intrunesti toate conditiile pentru a fi admis. Ca e vorba de intrarea la un anumit liceu sau la o facultate, ca e vorba de o firma in care ai dori sa lucrezi candva, nu-ti pierde speranta si foloseste timpul pe care il ai la dispozitie pentru a-ti pregati intrarea asa cum se cuvine. Ai toate sansele sa fii primit acolo unde doresti, ba chiar cu succes deplin, dar pana atunci mai ai de lucru, mai ai de studiat, pentru ca intrarea va necesita si o examinare. Vei face fata cu brio, daca te apuci inca de acum de invatat si ceri sfaturi de la altii cu experienta.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 17:09:36 [date_updated] => 2017-04-27 17:09:36 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-vineri-28-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531045 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_24485500.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-27 17:09:24 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531045__541172.html ) ) ) ) 1
Moise Apanga, fotbalist a murit la antrenament

27 apr, 16:28

Array ( [id] => 541157 [title] => Moise Apanga, fotbalist a murit la antrenament [supratitle] => [description] =>

Un fost fotbalist al echipei Poli Timișoara a murit pe terenul de fotbal, în fața colegilor. 

[title_homepage] => Fost jucător de la Poli Timișoara, MORT pe TEREN [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Este vorba despre Moise Apanga, un fotbalist născut în Coasta de Fildeș care a jucat și la Poli Timișoara timp de un sezon, la începutul carierei, între anii 1999-2000. 

Apanga a murit la antrenament, la un club din Gabon, acolo unde evolua de câțiva ani. El s-a prăbușit în fața colegilor, iar cauza cea mai probabilă este un stop cardiac.

Moise Apanga avea 35 de ani, iar de-a lungul carierei a mai jucat în Italia, vârful carierei fiind atins la Brest, în Franța.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 16:28:00 [date_updated] => 2017-04-27 16:28:00 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => moise-apanga-fotbalist-a-murit-la-antrenament [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 526092 [media_type] => image [description] => [filename] => doliu_63994800.jpg [datedir] => 201702 [upload_date] => 2017-02-19 09:22:46 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_526092__541157.html ) ) ) ) 1
OMS atrage atenția asupra importanței vaccinării

Andreea Marinaș / 27 apr, 14:01

Array ( [id] => 541132 [title] => OMS atrage atenția asupra importanței vaccinării [supratitle] => [description] =>

Fiecare copil merită o șansă la viață sănătoasă, iar vaccinarea reprezintă un pas esențial pentru atingerea acestui obiectiv, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Vaccinarea s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a unor boli infecțioase cu un impact negativ major asupra sănătății publice, spun specialiștii. De aceea, menținerea unei acoperiri vaccinale optimale ar trebui să fie o prioritate pentru toate sistemele de sănătate, în vederea prevenirii reapariției unor epidemii de boli transmisibile, ce au fost eliminate aproape în totalitate datorită vaccinurilor.

Vaccinurile previn milioane de decese

În perioada 2012-2015, vaccinurile au prevenit peste 5 milioane de decese, pe glob. Această realizare se datorează și progresului tehnologic din ultimele două decenii, care a făcut posibilă dezvoltarea de noi tipuri de vaccinuri, cât și îmbunătățirea programelor de imunizare, în întreaga lume.

Trendul descendent înregistrat de acoperirea vaccinală împotriva principalelor boli transmisibile, prevenibile prin vaccinare, reprezintă una dintre cele mai stringente problemele de sănătate publică cu care se confruntă România în prezent. Actuala epidemie de rujeolă, care a izbucnit în februarie 2016 și a condus până în acest moment la 23 de decese, a apărut pe fondul unei scăderi succesive, în ultimii ani, a ratei de vaccinare anti-rujeolică.

Dintre cele aproape 5.000 de cazuri de rujeolă, confirmate de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, 96% au fost confirmate la persoane nevaccinate. 2.64% din cazuri au fost înregistrate la persoane cărora le-a fost administrată doar prima doză din vaccinul RRO (rujeolă-rubeolă-oreion), în timp ce numai 1% din cazuri au fost raportate la persoane complet vaccinate (care au primit ambele doze).

Copiii sub un an, prea mici pentru a fi vaccinați. Rată mare de îmbolnăviri

18.19% din totalul îmbolnăvirilor s-au petrecut la copii sub 1 an, care sunt prea mici pentru a fi vaccinați – administrarea primei doze de vaccin RRO se face începând cu vârsta de 1 an.

Organizația Mondială a Sănătății subliniază importanța vaccinării, atât în scopul imunizării fiecărei persoane care beneficiază de vaccin, cât și în scopul construirii unei bariere de protecție și pentru persoanele din jurul celor vaccinate:

  • copii mai mici de vârstă care încă nu pot fi vaccinați;
  • colegi sau alți copii care sunt alergici la vaccin;
  • bunici cu sistemul imunitar slăbit;

În plus, cea mai bună metodă de a proteja adulții în vârstă împotriva pneumoniei este prin vaccinarea copiilor pentru gripă și infecții cu pneumococ. Totodată, prin scăderea ratei pneumoniei și a meningitei, vaccinul ajută și în reducerea utilizării de antibiotice și, prin urmare, limitează răspândirea rezistenței la antibiotice.

 Respectarea schemelor naționale de vaccinare, esențială

Specialiștii atrag atenția asupra importanței respectării schemelor naționale de vaccinare pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare. De exemplu, unele dintre aceste afecțiuni, așa cum este tusea convulsivă, sunt mai periculoase dacă apar în primele luni de viață, în timp ce altele, inclusiv rujeola, tetanosul și difteria pot fi fatale la orice vârstă. Prin urmare, în cazul în care vaccinarea nu s-a făcut la momentul recomandat, Organizația Mondială a Sănătății evidențiază importanța recuperării vaccinurilor neefectuate, pentru a obține protecția împotriva unor boli transmisibile prevenibile prin vaccinare, care pot avea consecințe grave și pot pune în pericol viața.

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de protejare față de aceste boli, iar imunizarea în copilărie reprezintă cel mai sigur start de drum în viață. Administrarea vaccinurilor a condus, de-a lungul timpului, la scăderea incidenței unui număr mare de boli care reprezentau o amenințare majoră pentru sănătate în Regiunea Europeană și la salvarea a milioane de vieți.

Difteria

Dacă luam ca exemplu cazul difteriei, în 1960, datorită introducerii vaccinării antidifterice în țara noastră, s-a înregistrat o scădere foarte mare a incidenței bolii. Ultimele cinci cazuri de difterie din România au fost înregistrate în 1989.

În ceea ce privește poliomielita, în România au existat mai multe perioade endemice, însă, datorită vaccinării, ultimul caz a fost înregistrat în 1992, la un copil care nu fusese niciodată vaccinat. Pe plan global, incidența poliomielitei a scăzut cu aproape 99% din 1988, de la aproximativ 350.000 de cazuri la doar 37 în 2016, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În prezent, în doar trei țări din lume, Pakistan, Afghanistan și Nigeria, se mai înregistrează poliomielită, mai arată datele.

[citeste si]

Și variolase află pe lista bolilor care au fost eradicate prin vaccin, printr-o campanie globală de vaccinare și supraveghere, ultimul caz fiind raportat în 1980.

Săptămâna Europeană a Imunizării se desfășoară în perioada 24–30 aprilie 2017, în Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, cu scopul de a îmbunătăți gradul de conștientizare cu privire la importanța imunizării și de a sublinia necesitatea creșterii ratei de vaccinare pentru asigurarea protecției optime împotriva unor boli infecțioase grave, prevenibile prin vaccinare. România se alătură țărilor membre ale Regiunii Europene a OMS, care desfășoară activități dedicate acestei inițiative, susținând mesajul campaniei „Vaccinurile sunt eficiente” și punctând importanța creșterii acoperirii vaccinale pentru protejarea sănătății populației. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 14:01:40 [date_updated] => 2017-04-27 15:14:56 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => oms-atrage-aten-ia-asupra-importan-ei-vaccinarii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 521298 [media_type] => image [description] => [filename] => vaccinare_70734500.jpg [datedir] => 201612 [upload_date] => 2016-12-19 15:12:18 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_521298__541132.html ) ) ) ) 1
Planta de carantină cu pericol biologic care face ravagii în ţară. Nimeni nu e IMUN

27 apr, 18:00

Capital.ro Array ( [id] => 264666 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=G1ooiI7dHc1Bk0ToPjaOrjFnkX_pxFJqNvC72NVhcn36MjVCrkuKeLQC59SzB_JFAQBKGvx6j0fLVdduXOPI1QMh7qNrF8aNiPG15H-u78OZdHTdOXhM-UsgIE68iOiJDqMGgIoLSI3iQuv6wjtOmOEDIdqcC7zxaIaqFIuoVHHyU8zYN2cVhjruh8o4eU4P_PFtCWZJGFlsmB3hGAIxqA [unencoded] => http://www.capital.ro/planta-de-carantina-cu-pericol-biologic-care-face-ravagii-in-tara.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja0_8nu0CKAOTqMzIERJnovnAWwtuoSFTh3JbgE1LJrF6su77FMPB5CSH9M75lrRPqL9jWgRjkNAALgQJIx3k8PRWYJMkCt5bqLz5A1pAtSgXCllT5Bq8hYymLz3u9AlXm7MSRash2k1PH9BA-rpfHrWFvGoeLTvFlwHGMvMdbAzmQ [filesize] => 0 [title] => Planta de carantină cu pericol biologic care face ravagii în ţară. Nimeni nu e IMUN [description] => Cea mai alergenică plantă din România, ambrozia, eradicată în Uniunea Europeană, a fost pusă pe lista neagră, iar cei care nu o vor erbicida vor risca amenzi de 50.000 de lei. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:00:12 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:00:11 [title_homepage] => Planta de carantină cu pericol biologic care face ravagii în ţară. Nimeni nu e IMUN [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=G1ooiI7dHc1Bk0ToPjaOrjFnkX_pxFJqNvC72NVhcn36MjVCrkuKeLQC59SzB_JFAQBKGvx6j0fLVdduXOPI1QMh7qNrF8aNiPG15H-u78OZdHTdOXhM-UsgIE68iOiJDqMGgIoLSI3iQuv6wjtOmOEDIdqcC7zxaIaqFIuoVHHyU8zYN2cVhjruh8o4eU4P_PFtCWZJGFlsmB3hGAIxqA [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:00:12 [is_cross] => 1 ) 1
VINE CRIZA ÎN ROMÂNIA: Nici NU ştiţi ce vă aşteaptă!

27 apr, 18:00

Capital.ro Array ( [id] => 264667 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=DwawHDuoG5OS5Pk-6RZuyUAl-zRqZnH_HA0NNfaAMZI7zMPjGCWP9aOex5_cSsTb1U0UCpLzKr1utbOrw-Mw1_k7Mg6h2UVeSd4cUVUp8Zuwu4OZzyOS_30Ij1G8DU1CWd0MbVPuyKdej1S6K7l7TKc-oYzZt2JQ8-7wOes5iV7Fw-zdKdyfEewF0wawN-cZopuIViV8iBAtFf8fP_WU7w [unencoded] => http://www.capital.ro/fmi-reducerile-de-taxe-anuntate-in-2018-gol-de-23-mld-de-lei.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja0VllleB1yqtXH3bqYm6cjYfejmIBVpPb3JreKCitmCfL5dkYIiximvUBRaezHYFWltrnfIk9WiIOnksR51Z_9wVPfJC-F2Ass4LPqboZFqK_-aFXO59Md6nbOmOz3cYcQ [filesize] => 0 [title] => VINE CRIZA ÎN ROMÂNIA: Nici NU ştiţi ce vă aşteaptă! [description] => EXCLUSIV! FMI: Reducerile de taxe anunţate în 2018, gol de 23 mld. lei la buget. Oficialii FMI, în ultima scrisoare trimisă board-ului de la Washington, după întâlnirea din luna martie cu reprezentanţii guvernului au estimat că reducerea cotei unice la 10% şi neimpozitarea veniturilor până în 2.000 de lei va avea un impact de 12,2 miliarde de lei asupra bugetului, respectiv 1,4% din PIB [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:00:13 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:00:13 [title_homepage] => VINE CRIZA ÎN ROMÂNIA: Nici NU ştiţi ce vă aşteaptă! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=DwawHDuoG5OS5Pk-6RZuyUAl-zRqZnH_HA0NNfaAMZI7zMPjGCWP9aOex5_cSsTb1U0UCpLzKr1utbOrw-Mw1_k7Mg6h2UVeSd4cUVUp8Zuwu4OZzyOS_30Ij1G8DU1CWd0MbVPuyKdej1S6K7l7TKc-oYzZt2JQ8-7wOes5iV7Fw-zdKdyfEewF0wawN-cZopuIViV8iBAtFf8fP_WU7w [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:00:13 [is_cross] => 1 ) 1
Care este orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România

27 apr, 12:10

Array ( [id] => 541118 [title] => Care este orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din România [supratitle] => [description] =>

Ploiesti, Calarasi si Bucuresti au fost desemnate orasele cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania, potrivit unei cercetari realizate de platforma de anunturi imobiliare Storia.ro.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Studiul, realizat in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetatenilor asupra calitatii aerului din orasele si cartierele in care locuiesc. Lista oraselor evaluate ca avand o calitate scazuta a aerului continua cu Focsani, Galati, Slatina, Resita, Bacau, Satu Mare si Braila.

La polul opus, Brasov, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orasele cu cea mai buna calitate a aerului din Romania. Ramnicu Valcea, Piatra-Neamt, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitesti, Slobozia si Botosani sunt urmatoarele in clasament.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnata de peste 40.000 de romani ca avand cea mai buna calitate a aerului, pe cand Bucuresti-Ilfov se afla pe ultimul loc, cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania.

Cartierele desemnate ca avand cea mai scazuta calitate a aerului din Romania sunt Mihai Bravu din Ploiesti, Mureseni din Targu Mures si Gara din Slatina. La coada clasamentului intra si patru cartiere din Capitala: Unirii, Gara de Nord, Stefan cel Mare si Mosilor, care ocupa pozitiile patru, sase, noua si respectiv zece.

Pe de alta parte, primele pozitii in clasamentul national al cartierelor cu cea mai buna calitate a aerului sunt Racadau si Noua din Brasov, urmate de cartierul Valea Aurie din orasul Sibiu. Din top zece mai fac parte si patru cartiere din orasul Cluj-Napoca, si anume Grigorescu, Gruia, Zorilor si Andrei Muresanu. 

In general, orasele cu o densitate ridicata a populatiei sunt si zonele percepute de cetateni ca avand cea mai scazuta calitate a aerului.

 

Bucuresti, pe locul 3 in topul oraselor din Romania cu cea mai scazuta calitate a aerului

 

Capitala ocupa locul trei in topul oraselor cu cea mai scazuta calitate a aerului, potrivit cercetarii  Storia.ro, in cadrul careia peste 35.000 de bucuresteni si-au evaluat cartierul in care locuiesc. Zonele din coada clasamentului sunt printre cele mai aglomerate si intens circulate din Bucuresti: Unirii, Gara de Nord si Stefan cel Mare.

La polul opus, cartierele Pajura, Damaroaia si Baneasa au fost notate de bucuresteni drept zonele din Capitala cu cea mai buna calitate a aerului. Topul continua cu Vatra Luminoasa, Aviatiei, Titan si Domenii.

In Brasov, cartierele evaluate de localnici ca avand cea mai buna calitate a aerului sunt Racadau, Noua si Avantgarden. Brasovul Vechi, Centrul Istoric si Astra urmeaza in clasament. Cartierele votate de locuitorii Brasovului ca avand cea mai scazuta calitate a aerului sunt Calea Bucuresti, 13-Septembrie, Garii si Triaj.

Locuitorii orasului Miercurea Ciuc au notat cartierele Baile Miercurea, Central si Eroilor ca fiind zonele cu cea mai ridicata calitate a aerului. La polul opus, zonele Ultracentral, Toplita si Sumeleu Ciuc au fost evaluate ca avand o calitate scazuta a aerului.

In orasul Sfantu Gheorghe, cartierele cu cel mai curat aer sunt Simeria si Semicentral, iar zonele mai putin favorizate sunt Lenin si Garii.

Pentru sibieni, cartierele care ocupa primele pozitii in clasament sunt Valea Aurie, Strand si Calea Poplacii. Ultimele pozitii din clasament sunt ocupate de zonele Mihai Viteazul, Turnisor, Central si Broscarie.

In Cluj-Napoca, zonele cu cea mai buna calitate a aerului sunt Grigorescu, Gruia si Zorilor, zone incluse si in top zece cartiere la nivel national. Pe de alta parte, cartierele cu cea mai scazuta calitate a aerului sunt Aeroport, Aurel Vlaicu, Gara si Centru. 

In Timisoara, oras situat pe locul 30 in clasamentul Storia.ro, cartierele Bucovina, Soarelui si Dacia au fost evaluate de catre cetateni ca avand cea buna calitate a aerului. La polul opus, cartierele cu cea mai scazuta calitate a aerului sunt Lugojului, Badea Cartan, Lipovei si Balcescu.

 

Ploiestenii au votat Albert, Baraolt si Nord – Spitalul Judetean ca fiind zonele cu cea mai buna calitate a aerului. Mihai Bravu, Bereasca, bulevardele Bucuresti si Republicii sunt la coada clasamentului, notate ca zone urbane cu cea mai scazuta calitate a aerului.

 

Despre proiectul „Orase si cartiere din Romania”

 

Perceptia asupra calitatii aerului in orasele din Romania este cea de-a patra tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania”, ce se va desfasura pana la finalul anului 2017. Pana in prezent, 199.621 de romani au raspuns chestionarului propus de Storia.ro.

 

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al calitatii aerului respirat, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 12:10:05 [date_updated] => 2017-04-27 12:10:05 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => care-este-ora-ul-cu-cea-mai-scazuta-calitate-a-aerului-din-romania [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 511104 [media_type] => image [description] => [filename] => buzau_29303500.jpg [datedir] => 201607 [upload_date] => 2016-07-28 10:04:07 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_511104__541118.html ) ) ) ) 1
"ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO

27 apr, 18:00

EVZ.ro Array ( [id] => 264668 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=hFj7TqfkE80k00gF8LNzvcbNmGL2mpoA0wuP8xUBlpFK-o8bR2Veja7W2nCBuoa3_QYU7iiDhsnwYNzRkhC1rFmyoMdgawnwx9nJdlYiTQFFr9G2tMkv0bM8Frd31xL- [unencoded] => http://www.evz.ro/femei-dorite-ingeri-zeite.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KG_uiEcZkrzSRimCpvYnuKePXLqb4GnHQ14IG56eVi3O3vPP2LbbLe9wsLzQ-V6Mh-H2kncGVdSh3J1KcqwY6h9-Sk2aEON-ftDfrl2igtUtcSSFWgp39j3GLP9l6V_zmM [filesize] => 0 [title] => "ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO [description] => Sunt denumite “îngeri” şi au luat cu asalt lumea modei, lăsându-i masca pe toţi prin frumuseţea lor naturală. Oricine şi le-ar dori. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:00:15 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:00:14 [title_homepage] => "ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=hFj7TqfkE80k00gF8LNzvcbNmGL2mpoA0wuP8xUBlpFK-o8bR2Veja7W2nCBuoa3_QYU7iiDhsnwYNzRkhC1rFmyoMdgawnwx9nJdlYiTQFFr9G2tMkv0bM8Frd31xL- [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:00:15 [is_cross] => 1 ) 1
"ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO

27 apr, 18:00

EVZ.ro Array ( [id] => 264669 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=hFj7TqfkE80k00gF8LNzvcbNmGL2mpoA0wuP8xUBlpFxaA22YvfOkyvvXSrnUL95eSaXsx_5Y2qtGwY9ryWm7NCQg96MD4EJ0UbRgpyYPiRPFAZwzYZFGh-XMLJ5Fmvw [unencoded] => http://www.evz.ro/femei-dorite-ingeri-zeite.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KG_uiEcZkrzSRimCpvYnuKePXLqb4GnHQ14IG56eVi3O3vPP2LbbLe9wsLzQ-V6Mh-H2kncGVdSh3J1KcqwY6h9xPmzhLFsjoo3hmw6IEGNBxlcosPwZMBTxJJyID5dEi0 [filesize] => 0 [title] => "ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO [description] => Sunt denumite “îngeri” şi au luat cu asalt lumea modei, lăsându-i masca pe toţi prin frumuseţea lor naturală. Oricine şi le-ar dori. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:00:18 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:00:18 [title_homepage] => "ÎNGERII", CELE MAI DORITE FEMEI DIN LUME. Ele sunt zeiţele care fac bărbaţii să o ia razna - GALERIE FOTO [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=hFj7TqfkE80k00gF8LNzvcbNmGL2mpoA0wuP8xUBlpFxaA22YvfOkyvvXSrnUL95eSaXsx_5Y2qtGwY9ryWm7NCQg96MD4EJ0UbRgpyYPiRPFAZwzYZFGh-XMLJ5Fmvw [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:00:18 [is_cross] => 1 ) 1
Florin Zamfirescu: “Mi-am luat băiatul de păr şi l-am târât prin casă, ca să-l arunc de la balcon!”

27 apr, 18:03

Cancan.ro Array ( [id] => 264670 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=N8BV3D08P2oN23jmw_h82h7yp_ciaYtLzNOivHeD1L66BVuI1laikPNGLFkFNrvAIstw0Bfjj6zSntBtC-JYEgehe-rWjBqHxvTkIhbZ6E6bUx0rr0VsTZ1bKal8YQYKMtgwlgUK5dc7gUMHqhGQ3PVOPokiGPgAnyMTcVfnyFHw6XErkmDW3EPaHoEemOgLPlCJz2oxJmUjovr_Uarm0vyjdPtRQzE5_H-mDyAQo2cCBtXF_E7dCiAXqXMWDwTS [unencoded] => http://www.cancan.ro/florin-zamfirescu-mi-am-luat-baiatul-de-par-si-l-am-tarat-prin-casa-ca-sa-l-arunc-de-la-balcon-16930574 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9i7gPge4EpI3dTfysB4gpZopyugRb5r_2fXE5kOj8TupOkRIu3u23OVcAaQVHYqljvSiF-U-0Z9ZCyDrJcR9RDPkAf9pFEgvJQZADXnto6PmEfeaJt-QEJyn9Fd-RfRWh8 [filesize] => 0 [title] => Florin Zamfirescu: “Mi-am luat băiatul de păr şi l-am târât prin casă, ca să-l arunc de la balcon!” [description] => Îndrăgitul actor Florin Zamfirescu se teme groaznic...de cutremur şi reacţionează atât de violent încât reuşeşte să-i sperie, mai tare, pe cei din jur! El a povestit un episod din timpul unui seism când s-a comportat în aşa mod încât fiul său a crezut că vrea să-l bată! [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 31 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:03:03 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:03:02 [title_homepage] => Florin Zamfirescu: “Mi-am luat băiatul de păr şi l-am târât prin casă, ca să-l arunc de la balcon!” [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=N8BV3D08P2oN23jmw_h82h7yp_ciaYtLzNOivHeD1L66BVuI1laikPNGLFkFNrvAIstw0Bfjj6zSntBtC-JYEgehe-rWjBqHxvTkIhbZ6E6bUx0rr0VsTZ1bKal8YQYKMtgwlgUK5dc7gUMHqhGQ3PVOPokiGPgAnyMTcVfnyFHw6XErkmDW3EPaHoEemOgLPlCJz2oxJmUjovr_Uarm0vyjdPtRQzE5_H-mDyAQo2cCBtXF_E7dCiAXqXMWDwTS [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:03:03 [is_cross] => 1 ) 1
Gestul urias facut de GIGI BECALI pentru acest om al strazii! L-a chemat imediat pe omul lui de baza si i-a zis: “Luţule, vino si…”

27 apr, 18:03

Cancan.ro Array ( [id] => 264671 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=ULmigNtyhpFpWV60SDFTjSJdwU3vuTMYFbabTDFoqwOtM5YN71tAR75tYvWuFZ7E7meX9ma3lIJ3nrpdQ5n43z7FDmmVG2lYiTulhvg4kiHmUS7YYAmOii6tvvLygJklTiyXAhqv-MsDxpnEvhzN2L_D0_Ts-moJU_wXbSNxD7YIf1Y_h-rxGCsjP5ihZ2Nk0Tans3_AOg2_o-k5nfLPOQ [unencoded] => http://www.cancan.ro/gigi-becali-reactie-fabuloasa-cand-a-aflat-ce-i-cere-regele-canalelor-lutulee-vino-aici-16929007 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iozL34ixDvTQkoK1E_dDbDfrU9AUKpLFDwBc-Bm4hNKMMKcgeV3VVTdB4Y18zOrnrCSRbC0LCiu7YQgmqdIHf_ByYnC_2kQv4OAQa2_yPSSbtzKNP_ywyksZU_OJrxAR4 [filesize] => 0 [title] => Gestul urias facut de GIGI BECALI pentru acest om al strazii! L-a chemat imediat pe omul lui de baza si i-a zis: “Luţule, vino si…” [description] => Impresionat de povestea lui Alexandru Bostangică, pe care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a prezentat-o ieri, Gigi Becali i-a oferit celui poreclit “Regele canalelor” o locuinţă într-un complex de cămine din zona Berceni (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor). [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 32 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-27 18:03:04 [timestamp_created] => 2017-04-27 18:03:03 [title_homepage] => Gestul urias facut de GIGI BECALI pentru acest om al strazii! L-a chemat imediat pe omul lui de baza si i-a zis: “Luţule, vino si…” [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=ULmigNtyhpFpWV60SDFTjSJdwU3vuTMYFbabTDFoqwOtM5YN71tAR75tYvWuFZ7E7meX9ma3lIJ3nrpdQ5n43z7FDmmVG2lYiTulhvg4kiHmUS7YYAmOii6tvvLygJklTiyXAhqv-MsDxpnEvhzN2L_D0_Ts-moJU_wXbSNxD7YIf1Y_h-rxGCsjP5ihZ2Nk0Tans3_AOg2_o-k5nfLPOQ [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-27 18:03:04 [is_cross] => 1 ) 1
În sfârșit, scepticism minim la roboți şi la inteligența artificială

Andreea Marinaș / 27 apr, 11:58

Array ( [id] => 541117 [title] => În sfârșit, scepticism minim la roboți şi la inteligența artificială [supratitle] => [description] =>

Consumatorii sunt pregătiți să apeleze la roboți şi la inteligența artificială pentru nevoile lor medicale, arată un sondaj PwC. 

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Vor înlocui inteligența artificială (IA) și robotica oamenii în medicină? Nu încă, dar sistemul medical se schimbă, iar consumatorul este pregătit. Potrivit unui studiu PwC, majoritatea consumatorilor sunt dispuși să primească îngrijire prin intermediul acestor tehnologii avansate, care au potențialul de a transforma serviciile de asistență medicală într-unele mai bune, mai rapide și mai accesibile pentru toți.

Rezultatele sunt prezentate în cadrul raportului PwC –What doctor? Why AI and robotics will define New Health – realizat pe baza unui sondaj efectuat pe un eșantion de peste 11.000 de persoane din 12 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Mai mult de jumătate dintre respondenți (55%) au spus că sunt dispuși să apeleze la tehnologii informatice avansate sau la roboți cu inteligență artificială, care pot răspunde la întrebări legate de starea de sănătate, efectua teste, pune un diagnostic și recomanda tratamente.

Cele trei concluzii principale care au reieșit în urma acestui sondaj sunt: oamenii sunt tot mai dispuși să apeleze la servicii furnizate prin intermediul inteligenței artificiale și roboților, dacă asta presupune un acces mai facil la servicii de sănătate; viteza şi precizia cu care se stabilește un diagnostic şi tratamentul corespunzător sunt factori esențiali care impulsionează această disponibilitate a pacienţilor; încrederea în tehnologie este vitală pentru utilizarea şi adoptarea ei la scară largă; „elementul uman" rămâne însă o componentă cheie a experienței consumatorului în domeniul medical.

[citeste si]

Piețele emergente sunt cele mai deschise la perspectiva adoptării tehnologiei în serviciile de asistență medicală. Analizând toate întrebările de pe tot parcursul studiului, s-a observat un anumit tipar între economiile dezvoltate şi cele emergente. Oamenii din țările cu un sistem medical bine definit, și, prin urmare, mai puțin flexibil (cum sunt cele din Marea Britanie și din Europa de Nord-Vest), au fost dispuși să interacționeze cu un furnizor de asistență medicală non-uman, dar mai puțin decât cei din țările emergente, unde sistemul de servicii medicale este încă în formare.

„Fie că ne place sau nu, inteligenţa artificială și robotica sunt viitorul serviciilor medicale. Scopul final al acestui demers îl reprezintă accesul la servicii medicale de calitate şi convenabile pentru toți pacienţii. Avantajele economice și sociale care pot fi obținute prin integrarea IA și roboților în sistemele existente de servicii medicale şi, ulterior, dezvoltarea unor noi modele de asistență medicală pe baza acestor tehnologii, sunt enorme”, a declarat Monica Biota, Partener, Servicii de Audit, Liderul Echipei de Servicii Integrate pentru Industria Farmaceutică şi de Servicii Medicale, PwC România.

„Este evident că oamenii sunt tot mai dispuși să adopte noile tehnologii, cum ar fi IA și robotica în adresarea nevoilor lor medicale. Însă reprezentanții guvernamentali, ai mediului de afaceri şi celui medical trebuie să-şi schimbe radical perspectiva asupra modului în care sunt oferite serviciile de sănătate cetățenilor. Trebuie să analizăm foarte atent strategia noastră de implementare a noilor tehnologii în diverse părți ale lumii. Vor exista provocări pentru noi toți", a adăugat Ruxandra Târlescu, Senior Manager, Consultanţă Fiscală, membru al echipei integrate de servicii pentru sectorul farmaceutic şi cel medical, PwC România.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 11:58:41 [date_updated] => 2017-04-27 14:24:53 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => in-sfar-it-scepticism-minim-la-robo-i-si-la-inteligen-a-artificiala [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 481922 [media_type] => image [description] => [filename] => roboti_50334600.jpg [datedir] => 201506 [upload_date] => 2015-06-26 11:05:36 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_481922__541117.html ) ) ) ) 1
LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de joi, 27 aprilie, 2017

27 apr, 09:49

Array ( [id] => 541099 [title] => LOTO, LOTO 6/49. Numerele câștigătoare de joi, 27 aprilie, 2017 [supratitle] => [description] =>

LOTO, joi, 27 aprilie, 2017. LOTERIA ROMÂNĂ continuă seria extragerilor la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. DC News va publica, duminică, începând cu orele 17,30 numerele extrase.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

La tragerile de duminică, 23 aprilie, Loteria Română a acordat 18.323 câştiguri în valoare totală de 1.226.401,74 de lei.

LOTO, joi, 27 aprilie 2017. La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 8,9 milioane lei, iar la Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 2 milioane de lei.

La jocul Joker, reportul a ajuns la peste 5,2 milioane de lei, iar la Noroc Plus, reportul categoriei I este de peste 24.000 lei

La Loto 5/40 se înregistrează un report în valoare de peste 477.000 lei, iar la Super Noroc se înregistrează un report în valoare de peste 57.000 de lei.

NUMERELE EXTRASE joi, 27 aprilie, 2017

Loto 6/49

49   2   19   44   9   35 

Joker

3   5   38   1   10   +   13 

Loto 5 din 40

30   8   39   25   11   35 

Noroc

0   2   7   2   5   6   9  

Super Noroc

7   4   8   9   8   2 

Noroc Plus

3   1   2   9   3   4 

NUMERELE EXTRASE duminică, 23 aprilie, 2017

Loto 6/49

13 45 42 14 48 41

Joker

8 15 12 25 30 + 8

Loto 5 din 40

6 40 34 35 19 28

Noroc

8 9 3 7 8 9 4

Super Noroc

0 1 4 3 1 8

Noroc Plus

0 6 9 3 7 6

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-27 09:49:26 [date_updated] => 2017-04-27 17:52:01 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => loto-loto-6-49-numerele-ca-tigatoare-de-joi-27-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 531012 [media_type] => image [description] => [filename] => loto1_12312200.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-27 09:48:58 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_531012__541099.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.m