Guvernul Țărilor de Jos impune cote de migranți în patru centre urbane, deși municipalitățile sunt reticente

Guvernul Țărilor de Jos impune cote de migranți în patru centre urbane, deși municipalitățile sunt reticente  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Guvernul Țărilor de Jos impune cote de migranți în patru centre urbane, deși municipalitățile sunt reticente / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Municipalitățile olandeze rămân reticente în a primi mai mulți imigranți, dar guvernul spune că o „criză” a migrației face necesare cote de migranți.

În momentul în care cel mai lung blocaj politic din istoria Țărilor de Jos se apropie de sfârșit, guvernul, care acționează cu titlu interimar de la alegerile din martie, a ordonat orașului-port Rotterdam și altor trei orașe regionale să accepte mai mulți imigranți. Rotterdam, Enschede, Gorinchem și Venray vor trebui să primească în total 2.000 de migranți.

Ministrul de Interne Kajsa Ollongren și secretarul de stat pentru Justiție Ankie Broekers-Knol au scris într-o declarație adresată parlamentului olandez că Guvernul a decis asupra măsurii, deoarece solicitanții de azil vin în mod constant în Țările de Jos și, prin urmare, statul se confruntă cu o criză a migrației.

„Recent, am încercat să încurajăm autoritățile locale să creeze ele însele mai mult spațiu, dar acest lucru nu a avut suficient succes pentru a face față crizei actuale. Prin urmare, este necesar să o avem la nivel național. Nu se poate exclude ca alte municipalități să primească astfel de instrucțiuni în viitorul apropiat”, se arată în comunicat.

Guvernul a recunoscut că acesta este un pas extraordinar în cooperarea administrativă, dar cabinetul spune că situația de urgență actuală o impune.

Municipalitățile privesc cu reticență directiva

Ollongren și Broekers-Knol au subliniat că numărul locurilor de cazare de urgență trebuie redus, nu este acceptabil ca solicitanții de azil să fie cazați în săli de sport pline cu paturi de camping și mutați dintr-un loc în altul în fiecare săptămână.

„Astfel de condiții instabile provoacă multe neplăceri și municipalităților, rezidenților și solicitanților de azil”, au adăugat cei doi miniștri.

Conform instrucțiunilor guvernului, Agenția Centrală pentru Primirea Solicitanților de Azil, în cooperare cu municipalitățile desemnate, va stabili ce unități ar trebui desemnate ca centre de primire și cum ar trebui convertite pentru locuințe pe termen lung, potrivit RMX.

După eșecul din Polonia, migranții ilegali au găsit o nouă cale de intrare în UE. Rolul pe care l-ar putea juca Federația Rusă

Începând cu jumătatea lunii noiembrie, traficanții de persoane au făcut publicitate unei noi rute de migrație, rar folosite, către UE, prin Rusia și Finalnda, potrivit unei firme de informații și evaluare a riscurilor care a analizat forumurile kurde și arabe de pe rețelele de socializare, în special Facebook, înființată pentru a ajuta migranții să-și croiască drum spre Europa.

„În acest moment, este foarte dificil de spus dacă acest lucru va duce la o nouă rută pentru fluxurile de migranți și dacă vom vedea oameni la granița finlandeză, de exemplu. Dar, pe rețelele de socializare, reacțiile au fost foarte pozitive”, a declarat Monika Richter, șefa firmei de informații Semantic Visions, în timp ce vorbea la Radio Europa Liberă.

Milla Meretniemi, directorul de comunicații al serviciului de informații al Finlandei SUPO, a confirmat, de asemenea, că serviciile de securitate au observat o creștere a marketingului online pentru ruta de migrație Rusia-Finlanda (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel