Guvernul taie alocaţiile persoanelor cu handicap

handicap
handicap

Indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea fi tăiate, acestea urmând a fi înlocuite cu sume fixe. Nici veteranii de război nu scapă, Guvernul vrea sa eliminie dreptul la gratuitate pe transportul în comun şi CFR, abonamentul telefonic şi radio-tv şi pentru această categorie.

În acelaşi timp, Casa Naţională de Pensii nu va acorda nici anul viitor bilete de odihnă şi nici ajutoare la ieşirea la pensie sau la trecerea în rezervă a cadrelor militare.

Scutirile de la plată ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2011, conform unui document citat de Jurnalul Naţional.

Sumele fixe lunare ar urma să fie 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat şi 35 de lei pentru handicap mediu. În cazul persoanelor cu handicap care realizează venituri, alocaţiile vor fi de 205 lei pentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat şi 20 de lei pentru handicap mediu.

Şi indemnizaţiile acordate celor care îngrijesc persoane cu handicapse vor diminua. Asistentul persoanei cu handicap va primi doar 50% din salariul net al unui asistent social debutant cu studii medii şi va fi obligat să îngrijească două persoane cu handicap. Dacă nu poate îngriji două persoane cu handicap din cauză că are în grijă o persoană singură cu handicap sever, va primi doar jumătate din sumă. În prezent, indemnizaţia este de 400 de lei lunar.

În cazul copiilor cu handicap, familiile acestora vor primi un ajutor de 91 de lei pentru cei cu handicap grav, 68 de lei pentru handicap accentuat şi 33,5 lei pentru handicap mediu.

Indemnizaţiile primite de persoanele persecutate politic şi revoluţionari vor rămânee la un nivel redus cu 25%, iar ale pensionarilor din sistemul public de pensii care sunt membri ai uniunilor de creaţie vor fi diminuate cu 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel