Guvernul SUA ar putea rămâne fără buget din 30 septembrie

Camera-Reprezentantilor
Camera-Reprezentantilor

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a respins în mod neaşteptat proiectul de cheltuieli publice al guvernului federal după 30 septembrie, când se încheie anul fiscal, aripa conservatoare a Partidului Republican cerând scăderea semnificativă a sumelor alocate de la buget.

Rezultatul surprinzător al votului reprezintă o nouă gafă pentru liderii republicani din Cameră, care nu reuşesc să ţină sub control aripa conservatoare a partidului. Republicanii au dat asigurări, înainte de programarea votului, că legea va trece de Cameră, informează Realitatea.

Anul fiscal se încheie pe 30 septembrie, iar Congresul este în vacanţă săptămâna viitoare. Proiectul respins miercuri viza funcţionarea Guvernului în condiţii normale până pe 18 noiembrie.

Conservatorii, apropiaţi mişcării Tea Party care militează pentu scăderea defiitului bugetar prin reducerea cheltuielilor guvernului federal, au votat în repetate rânduri în ultimii ani în afara liniei partidului.

Incidentul ar putea clătina din nou încrederea investitorilor şi a populaţiei în liderii de la Washington, după disputele dure din acest an din Congres privind deficitul şi plafonul datoriei de stat.

Guvernul era să rămână fără buget în aprilie din cauza disputelor din Congres, iar în august neînţelegerile dintre politicieni au adus Trezoreria la marginea intrării în default (incapacitate de plată).

Liderii republicani au declarat că vor găsi o soluţie pentru trecerea proiectului de cheltuieli, pentru a nu bloca activitatea guvernului.

Miercuri seară, o comisie din Congres a apropat o măsură care va permite Camerei să reprogrameze de urgenţă votul, însă nu este clar cum va fi modificat proiectul pentru a atrage mai mulţi congresmeni.

Proiectul a picat cu 195 de voturi pentru şi 230 împotrivă, 48 de republicani conservatori alăturându-se democraţilor în rândurile opoziţiei. Numai şase democraţi au votat pentru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel