Guvernul, sesizare la CCR. Chirieac: Cadou nesperat pentru PSD. Bilă neagră uriașă pentru Orban

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Guvernul a sesizat CCR privind neconstituționalitatea moțiunii de cenzură depusă de PSD. Cum vede analistul politic Bogdan Chirieac discursul susținut de Ionel Dancă.

"Este clară intenția PSD-ului să provoace haos în România. PSD este pur și simplu un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum Guvernul trebuie să stingă focul. Nu au logică în acțiunile lor. Cui i-ar folosi?”, a spus Ionel Dancă. 

"Acuzații ridicole"

"Acuzaţiile făcute de domnul Dancă nu sunt grave, sunt ridicole. Acesta este cuvântul! Un fapt perfect normal, perfect democratic, o moţiune de cenzură este asemuită cu actul unui piroman. Este ridicol! Înseamnă că nu cunoşti elementele fundamentale ale democraţiei. Mai departe, sunt multe fracturi logice în acel discurs. Cea mai importantă dintre ele: faptul că după ce a început să vorbească în cheie administrativă - "sesizăm că nu poţi depune moţiune de cenzură în timpul sesiunii extraordinare" - apoi a început să ne explice victoriile PNL.

Dar fundamental este următorul lucru: zice "lasă Guvernul fără posibilitatea...". NU! Dânsul pleacă de la premisa că singurul Guvern posibil în România este cel liberal. Ceea ce este profund fals! Ah, este anormal ce se întâmplă acum: un guvern minoritar. Asta merge pe perioade scurte de timp. Dar, în democratie, - pentru numele lui Dumnezeu, că facem 31 de ani de democraţie - guvernul reprezintă majoritatea parlamentară. Parlamentul este ales de poporul muncitor. Clar! Deci nu este singurul guvern posibil!", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Cadou nesperat pentru PSD"

"Eu cred că discursul domnului Dancă este un cadou nesperat pentru PSD. În privinţa PSD-ului,  în mod evident, nu sunt foarte hotărâţi cu această moțiune de cenzură înainte de alegeri fiindcă, din punct de vedere politic, dânşii nu câştigă. Lăsai PNL-ul să facă tot ce are de făcut, să nu majoreze pensiile cu 40%, ci cu 14%, să vezi reacţiile. Situația economică este aşa cum este. Ajungi la alegerile parlamentare, după care poporul alege şi asta este situaţia. Lucrurile nu sunt chiar numai în roşu şi galben. De pildă, e de apreciat faptul că, spre deosebire de guvernările PSD-iste, Ludovic Orban nu a plecat în concediu. Continuă să lucreze, inclusiv sâmbăta şi duminică, 16-18 ore pe zi. E meritul lui! În acelaşi timp, are o bilă neagră uriaşă prin faptul că nu scapă de proștii din jurul domniei sale, indivizi care ţin România pe loc", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel