„Guvernul Semafor“ din Germania își propune legalizarea canabisului, renunțarea la cărbune și vaccinarea obligatorie

 Cannabisul, la fel de uşor de cumpărat ca un telefon mobil. "Nu va fi un bârlog al opiului" /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cannabisul, la fel de uşor de cumpărat ca un telefon mobil. "Nu va fi un bârlog al opiului" / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Trei partide politice au încheiat un acord pentru un nou guvern, iar Olaf Scholz va fi viitorul cancelar al Germaniei, în urma unor lungi negocieri de coaliție și a unor alegeri istorice.

Viziunea viitorului guvern al Germaniei include planuri de legalizare a canabisului. De asemenea, noul Executiv își propune să elimine treptat cărbunele până în 2030 și să aibă cel puțin 15 milioane de mașini electrice pe drumuri până în același an. Totodată, noul Guvern are în vedere și vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, pe fondul creșterii numărului de cazuri din țară.

Conform acordului anunțat miercuri la Berlin, Scholz, din partea Partidului Social Democrat (SPD), de centru-stânga, va conduce o coaliție de trei partide, având ca parteneri Verzii și Liberal-Democrații.

Scholz, alături de liderii parteneri de coaliție, a numit Executivul drept „Guvernul Semaforului”, referindu-se la culorile roșu, galben și verde ale partidelor respective.

„Vrem să fim îndrăzneți când vine vorba de climă și industrie”, a spus el. Scholz va depune jurământul ca cancelar la începutul lunii viitoare.

Partidele de coaliție ale noului guvern nu sunt prieteni tradiționali. Democrații Liberi pro-business sunt de obicei aliați cu partidele de centrul-dreapta, mai degrabă decât cu SPD-ul și Verzii de stânga.

Viitorul guvern semnifică sfârșitul erei Merkel și trimite în opoziție Uniunea Creștin Democrată (CDU) de centru-dreapta și partidul conex, Uniunea Socială Creștină (CSU), după 16 ani la putere.

Noul Guvern are în vedere legalizarea canabisului

Cancelarul Scholz va prelua conducerea celei mai mari economii a Europei într-un moment de creștere a incertitudinii diplomatice în Uniunea Europeană și anume agresiunea Rusiei și Belarusului și amenințărilor la adresa statului de drept din Polonia și Ungaria.

Pe măsură ce Germania iese din cel mai grav dezastru climatic din ultimii ani, amplificat de inundațiile devastatoare din timpul verii care au ucis 180 de oameni, Verzii vor avea un rol important în direcționarea țării către un viitor fără cărbune.

Noul guvern intenționează să elimine treptat cărbunele până în 2030, cu opt ani mai devreme decât ținta anterioară a partidului lui Merkel, 2038.

„Pas cu pas, punem capăt erei combustibililor fosili”, se arată în acordul de coaliție, adăugând că asigură măsuri pentru „aducerea Germaniei pe calea de a rămâne în limita celor 1,5 grade” a încălzirii globale.

De asemenea, noul Guvern intenționează să introducă vânzarea controlată a canabisului „către adulți în scopuri recreative”. Numai magazinele autorizate vor putea vinde canabisul, „asigurând protecția minorilor”. Coaliția va revizui măsura în patru ani.

Vaccinarea obligatorie, o altă măsură luată în considerare

Miercuri, Scholz a declarat reporterilor că vaccinarea obligatorie va fi luată în considerare de către noua coaliție, deoarece „vaccinarea este calea de ieșire din această pandemie”.

Numărul cazurilor este deosebit de mare în statele din estul Germaniei, unde oficialii din domeniul sănătății au avertizat că spitalele supraîncărcate ar putea rămâne în curând fără paturi pentru pacienții de terapie intensivă.

În timp ce Germania a vaccinat aproximativ 80% din populația sa adultă, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), aceasta este încă în urma țărilor din sudul Europei, cum ar fi Spania și Portugalia, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel