Guvernul permite forțelor de ordine din Kiev să tragă în protestatari

Forțele de securitate din centrul Kievului au permisiunea să folosească arme de foc ca măsură de auto-apărare împotriva protestatarilor, conform unei decizii luate de ministerul de Interne ucrainean. 

"În data de 20 februarie, de la ferestrele conservatorului din Kiev, trăgători neidentificați au deschis focul împotriva forțelor de ordine. Cu scopul de a salva viețile și sănătatea forțelor de securitate, s-a decis relocarea trupelor în zone mai sigure și în conformitate cu legislația în vigoare, pentru a folosi armele de foc drept măsură de auto-apărare", transmite Russia Today.

Cel puțin 35 de persoane au murit în ultimele trei zile în timpul ciocnirilor violente dintre manifestanții pro-europeni și forțele de ordine ucrainene.

Ministerul de Interne din Ucraina a mai declarat că trei ofițeri de poliție au fost uciși în violențele de joi, iar peste 50 au fost răniți. Dintre aceștia, 30 au fost răniți din cauza focurilor de arme, mai spus oficialii de la Kiev.

"Situația este complicată. Lunetiștii au țintit ofițerii noștri. Împușcăturile provin de la arme automate sau arme cu lunetă. Avem 29 de răniți, iar un ofițer a murit pe patul de spital", a spus ministrul de Interne, Sergey Burlakov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel