Guvernul Orban, pârât la Bruxelles. Boloș: Trebuie să returnezi banii. Eu nu pot să mai comentez

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a reacţionat după ce europarlamentarul Cristian Gihnea a pârât Guvernul Orban, la Bruxelles, în ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă legate de fondurile europene.

Ordonanţele legate de fondurile europene sunt retrase. Europarlamentarul român Cristian Ghinea s-a autodenunţat, spunând că a pârât la Bruxelles ce a făcut Guvernul Orban şi că aşa a reuşit să oprească ordonanţele legate de fondurile europene.

Cele 5 ordonanțe de urgență retrase

"Măsurile au fost discutate în Comisia Europeană şi erau în beneficiul fondurilor europene, iar România avea, din acest punct de vedere, de câştigat. Dacă discutăm despre oricare dintre cele cinci OUG, ele au un singur scop: de a asigura cât mai multe fonduri absorbite pentru România şi de a asigura o bună implementare a proiectelor, mai ales a celor de infrastructură, care ştim că sunt o nevoie la nivel național. Şi când spun "oricare dintre cele cinci OUG", le enumăr ca să aveţi o imagine de sinteză.

1. Cel cu descentralizarea pentru autoritățile locale a fost discutat cu Comisia. Este o măsură solicitată de către primari, în beneficiul primăriilor. 2. Cel care priveşte portofoliul de proiecte pentru următoarea perioadă de programare avea în vedere pregătirea proiectelor pe infrastructură ale României, din timp. Aveam de câștigat în procesul de implementare a proiectelor şi absorbţia fondurilor structurale. 3. Cel de debirocratizare şi simplificare a acestor proceduri de absorbţie este discutat cu Comisia. 4. Proiectele de apă. Cum să le opreşti din implementare? Dacă le oprești, trebuie să returnezi banii integral la Comisia Europeană. 5. Programul naţional de gaze naturale. Îl aşteaptă toată România", a spus Marcel Boloș la Antena 3.

Vezi și: Ghinea a "pârât" Guvernul Orban la Bruxelles. AUTODENUNŢ: Aşa zicea şi PSD

"Eu nu pot să mai comentez"

"În acest context, dacă tu lupţi să blochezi măsuri benefice pentru proiectele cu finanțare din fonduri structurale, atunci eu nu pot să mai comentez. Sunt observaţii tehnice făcute de ministere. Este vorba despre Ministerul Justiţiei pentru care permierul a aprobat ca măsurile să fie integrate în vederea publicării în Monitorul Oficial. Ministrul Justiţiei emite avizul, până la aprobarea de către premier, iar aprobarea s-a dat cu integrarea acelor observaţii făcute de Ministerul Justiţiei. Procedura spune că, atunci când ai observaţii de fond, eşti obligat să redepui OUG pentru reaprobare, în următoarea şedinţă de Guvern. Următoarea şedinţă de Guvern nu a mai avut loc. Ministrul Justiţiei, în momentul aprobării, a zis că avizul este cu observaţii şi aprobarea a fost ca acele observaţii să fie integrate în textul OUG. Şedinţa aceea de Guvern, nemaivând loc, urmează procedura de urgenţă în Parlament. Totuşi, discutăm de fondurile europene ale României", a mai spus Boloș.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy