Guvernul Marii Britanii, scuze oficiale în faţa Reginei, după petrecerile dinaintea funeraliilor prinţului Philip

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Guvernul Marii Britanii a înaintat scuze oficiale şi Reginei pentru petrecerile din pandemie. Asta pentru că ar fi avut loc chiar în seara dinaintea funeraliilor prinţului Philip. 

Consilieri şi funcţionari s-au adunat pentru a sărbători plecarea a doi membri ai echipei prim-ministrului, directorul de comunicaţii James Slack şi unul dintre fotografii personali ai lui Boris Johnson, a precizat jurnalul conservator.

Aceste noi dezvăluiri sunt publicate într-un moment în care premierul luptă pentru a se menţine în fruntea Guvernului după ce a prezentat miercuri scuze în Parlament pentru participarea sa la o petrecere în grădina de la Downing Street în plin lockdown în 2020.

Această nouă petrecere din Downing Street a avut loc, potrivit informațiilor din The Telegraph citate de Agerpres, în ajunul înmormântării soţului reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ţara se afla într-o perioadă de doliu naţional. Imaginile Reginei, stând singură în primul rând în biserică, din cauza restricţiilor legate de COVID-19, au simbolizat atunci rigorile lockdownului în Marea Britanie. 

"Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat într-o perioadă de doliu naţional. Guvernul îşi prezintă scuzele către Palatul Buckingham", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson, conform CNN. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de CNN (@cnn)

Boris Johnson şi-a cerut scuze în faţa naţiunii 

"Am crezut că este un eveniment legat de muncă. Dar, uitându-mă în urmă, trebuia să intervin, să îi trimit pe toţi la birourile lor. Trebuia să îmi dau seama că evenimentul va fi văzut diferit de milioane şi milioane de oameni. Mai ales de oameni care au suferit teribil pentru că nu au avut voie să îşi vadă apropiaţii, nici în interior, nici în exterior. Îmi prezint scuzele sincere", a declarat Boris Johnson. 

Prima dovadă a acestei petreceri a fost publicată de ITV News, care a dezvăluit mail-ul ce invita personalul de pe Downing Street la petrecerea din grădină, de pe Downing Street. Invitația venea după o perioadă încărcată, dar și pentru a ”profita la maximum de vremea frumoasă”. Problema este că, în acea perioadă, cetățenilor din Marea Britanie le era interzis să se întâlnească, chiar și-n aer liber, cu mai mult de o persoană. Deci grupurile de trei persoane erau strict interzise, în timp ce oamenii premierului organizau petreceri cu zeci de persoane. E-mail-ul cu invitația a fost trimis de către Martin Reynolds, secretarul principal al prim-ministrului, la peste o sută de angajați. Martin Reynolds conduce din octombrie 2019 biroul privat al lui Boris Johnson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel