Guvernul îl reclamă pe Ludovic Orban la DNA pentru "Transalpina". Ludovic Orban: "Cum să-mi asum așa ceva?"

Corpul de Control al Guvernului a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la contractul de modernizare a DN 67C Bengeşti-Sebeş ("Transalpina") cu firma Romstrade. Proiectul a fost promovat de foştii miniştri PNL Ludovic Orban şi Varujan Vosganian şi a generat pagube de peste 400 de milioane de lei. 

VEZI MAI MULT: Varujan Vosganian și Ludovic Orban, vizați de o sesizare a Guvernului la DNA privind contractul Transalpina

Ludovic Orban este suspectat de două fapte de abuz în serviciu, ceea ce ar fi produs un prejudiciu de 400 de milioane de lei statului. 

Iată răspunsul lui Ludovic Orban, actual deputat PNL și fost ministru al Tranporturilor în 2008: 

"Faptul că este sesizat DNA de Corpul de Control al Guvernului Victor Ponta nu mă miră. Mi se pare complet lipsită de fundament decizia de a sesiza DNA. Sigur că oricând DNA va dori, sunt dispus să exprim punctul meu de vedere. Ar fi putut cineva de la Corpul de Control să ceară un punct de vedere. Întreaga argumentație mi se pare puerilă. Susține că aș fi creat un prejudiciu prin decizia de a se fi realizat drumul Transalpina prin contract de credit-furnizor. În primul rând, contractul este legal. A mai fost întrebuințat și nu are niciun aspect de nelegalitate. Se bazează pe o simplă notă formulată de un director adjunct al companiei, care invoca o discuție verbală cu mine, deciziile se iau în administrație, în scris. Al doilea lucru este că și dacă aș fi luat această decizie, nu ar fi fost nimic ilegal, pentru că acest tip de contract este legal, unul în trei între Compania de Autostrăzi, constructor și o bancă. Singura dovadă că eu aș fi luat decizia este nota aceea. Formularea mea este fie faci pe banii companiei, fie pe o altă formă de finanțare. Este vorba de o hotărâre de Guvern modificată apoi despre indicatorii tehnico-economici. (...) E posibil să fi apărut între timp probleme legate de finanțare. Aș vrea să evidențiez că acest contract nu a fost finanțat de la bugetul de stat, a fost asumat de Compania Națională de Autostrăzi (CNADNR)". 

"Cum să-mi asum așa ceva? Am semnat eu contractul?", a spus Ludovic Orban despre asumarea plății costurilor suplimentare de către CNADNR. El a adăugat că nu s-au efectuat lucrări la Transalpina în mandatul său de ministru al Transporturilor, ci începând cu 2009. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel