Guvernul Germaniei intenționează să interzică partidul AfD

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Guvernul german intenţionează să interzică partidul Alternativa pentru Germania, avertizează preşedintele partidului.

Persecuția sistematică de către guvernul german a partidului de dreapta Alternative für Deutschland (AfD) este menită să ducă la interzicerea partidului, a declarat liderul grupului și președintele partidului Alternative for Germany (AfD), Tino Chrupalla, pentru cotidianul maghiar Magyar Hírlap, într-un interviu.

„Această teamă [de interdicție] nu este, probabil, complet neîntemeiată. Presiunea guvernului împotriva partidului nostru este treptată și urmează un scenariu care este în mare măsură independent de comportamentul partidului nostru și al reprezentanților săi”, a spus Chrupalla.

„Trebuie să luăm în considerare faptul că scopul final al acestei escalade poate fi o procedură de interzicere. Un fapt unic în Europa este că agenția națională de informații [germană] este desfășurată sistematic împotriva unui mare partid de opoziție. Nu partidul nostru, ci abuzul de putere de către guvern este o amenințare la adresa democrației.”, a mai spus acesta.

O instanță administrativă germană din Köln a decis, recent, într-un caz de referință că AfD poate fi etichetată drept o formațiune politică „suspectată de amenințare la adresa democrației”. Decizia vine cu o serie de consecințe grave pentru partid și pentru democrația Germaniei.

În primul rând, întregul partid poate fi acum supravegheat de Oficiul pentru Protecția Constituției (BfV), ceea ce înseamnă că toți membrii și politicienii pot fi monitorizați telefonic, pe e-mail și pe Internet fără să fi comis vreo infracțiune. În plus, informatorii pot fi plantați în interiorul partidului. Mișcarea este văzută pe scară largă ca un element esențial pentru interzicerea partidului, dacă guvernul decide să avanseze cu o astfel de interdicție.

Chrupalla a mai spus că liderii Germaniei se opun în mod fundamental libertății de exprimare dacă acele opinii includ și partea dreaptă a spectrului politic. Acesta a adăugat că mass-media poartă, de asemenea, o parte din vina pentru înăbușirea opiniilor diferite de cele ale mainstream-ului, scrie RMX.

Germania se va dota în premieră cu drone înarmate

Comisia pentru apărare din Bundestagul german a dat miercuri undă verde pentru achiziţia de drone înarmate, o premieră în Germania, ţară care în urma invaziei ruse asupra Ucrainei a decis să-şi sporească masiv cheltuielile militare, informează AFP.

Comisia a aprobat achiziţia a 140 de done armate model israelian Heron TP, a precizat pentru AFP o sursă parlamentară.

Ministerul Apărării german preconizează să utilizeze 60 dintre ele pentru antrenamente şi alte 80 pentru "uz operaţional", potrivit proiectului adoptat de comisie.

Comanda se ridică la o sumă totală de 152,6 milioane de euro. Dronele ar urma să fie livrate în decursul următorilor cinci ani (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel