Guvernul, finanțare importantă pentru Aeroportul Internaţional Maramureş

Bogdan Cotigă / 07 dec 2018 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Guvernul a decis vineri alocarea sumei de 14.680.000 lei pentru finanţarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Maramureş, informează un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit hotărârii adoptate, această sumă este alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Lucrări absolut necesare

'Concret, această sumă este necesară întrucât, în anul 2017, condiţiile de certificare a aerodromurilor din România au fost modificate în concordanţă cu legislaţia europeană, astfel încât a intervenit necesitatea executării unor lucrări suplimentare (de refacere a platformei de călători şi deservire aeronave, precum şi la instalaţia de balizaj, uzina electrică, relocare senzori ROMAWOS, relocare sisteme radionavigaţie etc.). Aceste lucrări au fost absolut necesare deoarece, în caz contrar, ar fi fost afectată capacitatea de obţinere a certificatului de operare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea reluării cât mai urgente a activităţii de zbor pe aeroport', precizează sursa citată. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27