Guvernul se pregătește să permită împușcarea urșilor agresivi în maximum 24 de ore

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Ministerul Mediului va modifica legislația privind animalele agresive.

Potrivit Ziarulargesul.ro, Ministerul Mediului pregătește o modificare a legislației, astfel încât animalele agresive – cum ar fi urşii, care coboară tot mai des în sate şi provoacă pagube – să poată fi împușcate în maximum 24 de ore. O ordonanță în acest sens ar urma să fie aprobată în luna iulie.

Ce spune ministrul Mediului despre această ordonanță

                      

„Sunt zone unde habitatul e neatins, unde oamenii nu au căutat soluții locale, nu au trecut la braconaj, otrăvire, nu au pus capcane sau laț și exact în zonele unde pădurea e neatinsă, chiar acolo se înmulțesc aceste atacuri. Cred că nimeni nu poate să demonstreze că într-un județ unde au fost o mie și ceva de cazuri de atacuri în cinci ani a crescut de 10 ori suprafața tăiată sau masa lemnoasă exploatată din păduri. 

Acest argument nu mai stă în picioare și vedem zilnic că populația de urși crește natural, în cazul în care nu există intervenție umană. Vorbim despre o specie aflată în vârful lanțului trofic și care se simte foarte bine în pădurile României și, vrând-nevrând, crește ca populație an de an”, a declarat Taczos Barna, ministrul Mediului. 

Un bărbat de 53 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs în Harghita

                      

Un bărbat de 53 de ani din Harghita a fost atacat, duminică, de un urs, transmite Realitatea Plus. Incidentul s-a întâmplat în localitatea Căpâlnița. Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

„Ursul a atacat din nou la Căpâlnița! Azi, 20 iunie, un bărbat de 53 de ani și câinele acestuia au fost atacați de urs la Căpâlnița, într-o zonă împădurită numită Strung. Bărbatul verifica gardul electric și animalele în timp ce s-a produs atacul. Bărbatul rănit a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind supus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproximativ o oră”., a anunțat Borboly, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel