Guvernul desființează 233 de posturi din Ministerul Educației și unități subordonate

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, publicate marți în Monitorul Oficial, numărul maxim de posturi din Ministerul Educației Naționale şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat.

Conform hotărârii, numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este acum mai mic cu 50 de posturi, respectiv 548, faţă de 598 cât era stabilit prin Hotărârea Nr.185/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor ministrului şi ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, scrie Mediafax.

În privinţa numărului maxim de posturi pentru unităţile şi activităţile de învăţământ şi cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate integral de la bugetul de stat, acesta a fost redus de la 7.425 la 7.262, fiind desființate 163 de posturi.

Pentru unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, numărul posturilor a fost redus cu 20, de la 4.498 la  4.478.

Prin aceeași Hotărâre de Guvern, s-a redus și numărul de posturi de la Autoritatea Naţională pentru Calificări - instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel