Guvernul cazează demnitarii într-un singur bloc

demnitari
demnitari

Guvernul va caza demnitarii într-un singur bloc, de pe strada Mihai Eminescu, din centrul Capitalei. În total sunt 64 de apartamente, care au între  trei și cinci camere. Pe lista apartamentelor administrate de RA-PPS, care vor fi folosite în continuare ca locuinţe de serviciu, apar doar patru apartamente cu câte două camere. 

Experții imobiliari au delarat că în zona unde vor fi cazați demnitarii, prețul apartamentelor se ridică la 115.000 de euro.

Conform deciziei Guvernului, miniştrilor, miniştrilor delegaţi, secretarilor de stat şi persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinţe de serviciu ale RA-APPS. În timp ce secretarii de stat pot ocupa casa timp de trei luni de la numire, miniştrii pot încheia un contract de închiriere pe un an, care poate fi prelungit, scrie Mediafax.

18.600 lei- suma anuală pentru fiecare demnitar

Locuinţa de serviciu se pune la dispoziţie beneficiarilor complet dotată. Chiria, cheltuielile de întreţinere şi amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigură de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii. Există, într-adevăr o limită- de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar în parte. Această sumă poate fi modificată de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel