Guvernul Boris Johnson, "dezamăgit" de abordarea UE în negocierile post-Brexit

David Frost, negociatorul Guvernului Boris Johnson privind Brexit, s-a declarat, joi seară, „dezamăgit" de concluziile summitului Uniunii Europene.

„Sunt dezamăgit de concluziile reuniunii Consiliului European privind negocierile Marea Britanie/UE. Sunt surprins că UE nu mai asumă angajamentul de a lucra intens pentru ajungerea la un viitor parteneriat, aşa cum am convenit pe 3 octombrie cu Ursula von der Leyen", a transmis David Frost peTwitter.

„Sunt surprins şi de sugestia că, pentru obţinerea unui acord, toţi paşii trebuie făcuţi de Marea Britanie. Este o abordare neobişnuită de purtare a unor negocieri. Premierul Boris Johnson va prezenta mâine abordarea Marii Britanii (...)", a precizat negociatorul britanic pe tema Brexit.

Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit par a fi în impas, iar Guvernul Boris Johnson a refuzat în mod repetat să accepte prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, care expiră pe 31 decembrie 2020. Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Guvernul Boris Johnson vrea să modifice unele clauze ale Acordului Brexit, un plan considerat a fi o încălcare a reglementărilor internaţionale. Tratatul conferă un statut special provinciei britanice Irlanda de Nord, pentru a evita apariţia controalelor la frontieră şi a menţine Acordul de pace din Vinerea Mare. Însă Guvernul Boris Johnson contestă menţinerea reglementărilor UE în provincia britanică Irlanda de Nord.

Uniunea Europeană avertizează Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel