Guvernul ar avea bani pentru majorarea pensiilor. Chirieac: Veniturile în plus se duc pe inflație și compensări

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ce va face guvernul cu banii generați în plus în acest an.

Invitat la emisiunea Andreei Crețulescu de la România TV, Bogdan Chirieac a vorbit despre ce se întâmplă cu surplusul de bani, ținând cont că o parte dintre consumatori și industria au fost decuplați de la compensarea facturilor la energie, iar pensiile nu vor crește în acest an. 

„Din cifre oficiale, încasările de anul acesta sunt cu 47 de miliarde lei peste ceea ce se estimase, asta în primul rând prin jaful de la facturi și acele TVA-uri care evident că au adus mai mulți bani în buget. Efortul pentru majorarea pensiilor cu 10% este de sub 5 miliarde, adică bani sunt pentru majorare”, a zis moderatorul emisiunii.

„Nu sunt, doamna Crețulescu, nu sunt”, a fost reacția lui Chirieac. „Cu acele 47 de miliarde ce facem?”, a continuat Andreea Crețulescu.

Nimeni nu este împotriva majorării pensiilor, însă nu sunt bani

„Gândiți-vă că e și inflația aceasta care se duce spre 20%. Eu sunt de acord. Cred că puțină lume din țara asta nu este de acord cu majorarea pensiilor, care este o necesitate. Este o categorie foarte vulnerabilă. Rămânând la subiect, veniturile în plus, pe de o parte, se duc pe inflație, iar pe de altă parte pe compensările la energie”, a fost răspunsul analistului politic.

Ce înseamnă de fapt creșterea la iluminatul public

„Cele 47 de miliarde se vor duce pe compensări, în condițiile în care au scos industria și au scos aproape două milioane de consumatori casnici la curent?”, a mai întrebat moderatorul de la RTV. „Compensezi primării, compensezi ce? Iluminatul public în criza asta a crescut cu 11%, asta ne trebuia acum”.

„Iluminatul public noaptea, după ora 21, este foarte ieftin, pentru că centralele electrice nu se pot opri peste noapte. E bine, să crească iluminatul public, fiindcă asta înseamnă că s-au mai urbanizat niște sate în țara asta. S-or mai fi tras gaze, apă, canal, electricitate pe stradă.

Eu cred că industria va trebui compensată fiindcă nu vor putea duce. Aici se vor duce banii în plus. Să știți că există lobby la Renault, la Ford. Sunt unități industriale pe care nu-ți permiți să le închizi fără mari prejudicii pentru Produsul Intern Brut al acestei țări”, a conchis Chirieac.

Citește și:

Chirieac, despre informațiile din presa din SUA: Pentru prima dată există riscul atacării României

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele scenarii emise de Statele Unite ale Americii, potrivit cărora Federația Rusă ar putea viza în viitor ținte din România și Polonia.

Potrivit România TV, jurnaliștii de la New York Times au scris că atât la Casa Albă, cât și la Pentagon, există în această perioadă îngrijorarea că Vladimir Putin ar putea riposta în forță și că ar putea decide să escaladeze războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea trupelor ruse de pe frontul din nord-est și de pe frontul de sud. Serviciile americane și Pentagonul au elaborat mai multe scenarii, iar unul dintre acestea se numără și unul în care Vladimir Putin ar putea ordona trupelor ruse să atace hub-urile de aprovizionare ale Ucrainei, centrele logistice din țările NATO de la granița Ucrainei, de exemplu Polonia și România.

VEZI RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel