Chirieac, despre informațiile din presa din SUA: Pentru prima dată există riscul atacării României. Soluția - un sistem masiv de apărare antiaeriană

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele scenarii emise de Statele Unite ale Americii, potrivit cărora Federația Rusă ar putea viza în viitor ținte din România și Polonia.

Potrivit România TV, jurnaliștii de la New York Times au scris că atât la Casa Albă, cât și la Pentagon, există în această perioadă îngrijorarea că Vladimir Putin ar putea riposta în forță și că ar putea decide să escaladeze războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea trupelor ruse de pe frontul din nord-est și de pe frontul de sud. Serviciile americane și Pentagonul au elaborat mai multe scenarii, iar unul dintre acestea se numără și unul în care Vladimir Putin ar putea ordona trupelor ruse să atace hub-urile de aprovizionare ale Ucrainei, centrele logistice din țările NATO de la granița Ucrainei, de exemplu Polonia și România.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la același post de televiziune și a comentat aceste îngrijorări venite de la Washington:

Cred că de la începutul războiului, acum este pentru prima dată când avem unele motive de îngrijorare reală față de atacarea României. Nu va fi o invazie ca în Ucraina, ci ar putea să fie vorba despre bombardarea, cu rachetă sau din avion, a unor centre în care, în cazul României se strâng ajutoare umanitare, iar în cazul Poloniei se strânge armament.

Până acum, serviciile de informații americane și britanice, în privința Rusiei, nu au greșit niciodată. Ei ne-au spus că Putin va ataca, ei ne-au spus planurile, ei furnizează Ucrainei informații privitoare la generalii ruși și desfășurarea de forțe și tot ei au avut un rol extraordinar în victoriile pe care le-a obținut Ucraina.

Probabil că soluția ar fi detașarea de sisteme anti-aeriene masivă pe tot flancul de est al NATO, în special România și Polonia. Aceste lucruri se pot face, fiindcă armamentul rus nu este suficient de sofisticat pentru a scăpa sistemelor avansate de apărare antiaeriană, dar cred că trebuie luat foarte în serios articolul din New York Times“, a spus, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

În fața eșecurilor ruse din Ucraina, toți ochii sunt pe China. Frunzulică: China nu va permite ca Rusia să fie înfrântă decisiv

Federația Rusă se află într-un moment dificil în războiul din Ucraina. La aproape 7 luni de la invadarea brutală și neprovocată a Ucrainei, forțele ruse au pierdut inițiativa militară și se retrag în masă din regiuni strategice.

În prezent cea mai dificilă situație pentru Rusia e în regiunea Harkov, unde ca urmarea a contraofensivei ucrainene a fost nevoită să se retragă din orașe strategice precum Izium sau Kupiank, pe care le-au cucerit la începutul invaziei după asedii îndelungate și cu pierderi uriașe financiare și umane.

În acest context toți ochii sunt pe China și pe cum se va poziționa marea putere care încearcă să facă un joc echilibrat, în sensul în care își manifestă sprijinul pentru Rusia, dar nu dorește să-și pericliteze relațiile economice cu lumea liberă occidentală (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel