Guvernul american cere suspendarea cercetărilor care includ lilieci

Guvernul federal al Statelor Unite a recomandat suspendarea tuturor testărilor și cercetărilor care includ lilieci.

Guvernul federal al Statelor Unite aa recomandat suspendarea tuturor testărilor și cercetărilor care includ lilieci, conform Daily Mail.

Recomandarea a venit sub forma unui e-mail transmis tuturor cercetătorilor care lucrează la proiecte în care sunt incluși liliecii. Motivul este îngrijorarea de a transmite Sars-Cov-2 animalelor.

O posibilă nouă rută de infectare trebuie evitată

Oficialii din Serviciul american pentru pescuit și viață sălbatică se tem că, dacă virusul ar sări la populația de lilieci din SUA, un efect de bumerang ar putea irosi eforturile umane de a opri coronavirusul, creând un nou traseu de reinfectare în viitor.

„Știm că multe mamifere sunt susceptibile infecțiilor cu o diversitatea de coronavirusuri", a spus un purtător de cuvânt al Serviciului pentru Washington Post.

Riscurile nu trebuie asumate

„Ceea ce nu știm este dacă noul coronavirus Sars-Cov-2 are potențialul de a infecta sau de a afecta viața sălbatică nord-americană, incluzând liliecii", a mai spus acesta.

Chiar dacă origina exactă a coronavirusului nu a fost încă determinată, mulți cred că acesta a pornit din liliecii din China, care au infectat pangolinii, care ar fi putut fi responsabili pentru prima infecție umană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel